Фахівці Єльського університету (США) заявили, що ними визначена головна причина раптового інфаркту у жителів міста. Як виявилося, вони з’ясували, що однією з основних причин раптового серцевого нападу є ультрадрібні частинки, яких безліч в забрудненому повітрі.

В рамках наукової роботи дослідники піддали аналізу інформацію про несмертельні випадки міокарда, які відбулися в німецькому місті Аугсбург. Таких епізодів виявили 5898.

Ризик інфаркту, фото: virgo.org.ua
Ризик інфаркту, фото: virgo.org.ua

Автори дослідження порівнювали час серцевого нападу з якістю повітря і ступенем його забрудненості. Крім того, враховувалися день тижня і соціальний статус людини. Фахівцям вдалося встановити, що одним із чинників ризику виникнення інфаркту міокарда може стати забруднене повітря, тому що дрібні частинки здатні осідати у легенях і потрапляти у кровотік. Такі частинки настільки малі, що здатні на тривалий час затримуватися у повітрі, що підвищує ймовірність того, що людина їх вдихне.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

інфаркт

Вчені відзначили, що шести годин, проведених за таких умов, достатньо для підвищення ризику розвитку інфаркту на 10 %. Також лікарі додали, що найчастіше джерелом шкідливого повітря виступають автомобільні вихлопи.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше дитина, народжена з волоссям "Кім Чен Ин", приголомшує батьків

Також "Знай.ua" писав, як правильно мити і сушити волосся