Не встигли українські водії зрадіти що подешевшали паливу , як воно знову може подорожчати. Причому не через високі світові ціни на нафту або через дорогий долар, за який закуповується за кордоном більше 80% палива на внутрішній ринок. Ні, в Україні можуть ввести нові мита на імпортні нафтопродукти для захисту вітчизняного виробника, що обов'язково підвищить ціни на заправках.

заправка
заправка

Суть справи в тому, що в Міжвідомчу комісію з міжнародної торгівлі при Мінекономрозвитку була подана скарга від найбільших українських виробників палива.

Вони вимагають провести розслідування і ввести мита на російське дизельне паливо і скраплений газ. На їхню думку підвищення має становити для початку 8,46%, а потім протягом п'яти років мито на російські енергоносії має зрости до 25,4%.

Українські виробники вважають, що росіяни займаються демпінгом, тобто навмисно знижують ціни на своє паливо, роблячи українських виробників неконкурентними на цьому ринку. Демпінг з боку російських експортерів можливий завдяки їх підтримці з боку російської держави.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

заправка
заправка
заправка

Ті ж експерти вважають, що ведення мит порушить конкуренцію і призведе до зростання цін на паливо, що негативно позначиться на економіці України.

В уряді поки над цією скаргою думають.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше однією з основних причин різкого зниження ціни на автогаз експерти називають паніку, здійняту у світі через коронавірус

Також "Знай.ua" писав, що Єрмак показав електронну декларацію, що відомо про доходи новопризначеного керівника Офісу Президента