В Україні різко впала ціна на автогаз. Експерти кажуть, що це лише початок більш глобального падіння цін і протягом кількох тижнів блакитне паливо впаде в ціні ще більше.

За даними Консалтингової групи "А-95", середня ціна блакитного палива по країні за останній місяць знизилася майже на 70 копійок - до 11,97 грн / л.

На преміальних мережевих заправках ситуація аналогічна. Наприклад, якщо ще 10 січня на WOG автогазом торгували по 13,36 грн / л, то зараз цінник тут впав до 12,66 грн / л.

Експерти називають кілька причин такого значного падіння цін.

За їхніми словами, на вартості автогазу позначається велика кількість нелегального ринку, який торгує газом в обхід кас і податкової. Його обсяги в деяких областях досягають до 40%.

"Нелегали виставляють більш привабливі для водіїв ціни, ніж легальні трейдери. Щоб якось конкурувати з чорним ринком, офіційні заправки теж змушені знижувати ціни", - розповів аналітик Консалтингової групи "А-95" Артем Куюн.

По-друге, за словами експертів, український ринок скрапленого газу сильно "перелив" і сьогодні на ньому більше ресурсу, ніж потрібно для споживання.

Однією з основних причин різкого падіння цін на автогаз також є паніка, яка здійнялася у світі через китайський коронавірус.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські АЗС "скинули" ціни на паливо

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні підвищують мито на пальне, бензин значно подорожчає

Також Знай.ua писав, Україну накрило хвилею "паливної" революції, водії забули про бензин: що відбувається.