Через підвищення мита, дизельне паливо та газ можуть стати значно дорожчими для українських автомобілістів.

Україна планує поступово підвищити мито на 25 відсотків до 2024 року, але ціни можуть змінитися вже в найближчому майбутньому.

За оцінками експертів, дизельне паливо може подорожчати на 3,7 гривень за літр, що суттєво вдарить не лише по автовласникам, а й всім українцям: транспортна складова є суттєвою частиною ціноутворення на споживчі товари.

АЗС, фото: auto.ria.com
АЗС, фото: auto.ria.com

За деякими припущеннями, підвищення цін на паливо може захищати окремі приватні інтереси. Експерти стверджують, що Кабмін сприяє Кременчуцькому нафтопереробному заводу, але такі дії уряду є нелогічними, оскільки завдадуть шкоди пересічним громадянам.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Зменшення ціни на паливо було поставлене президентом Зеленським як один з пріоритетів. Невідомо, яким чином виконання такої цілі поєднується зі зростанням мита.

Нагадаємо, раніше у Мелітополі працівники заправки влаштували погром на дорозі: знищили під покровом ночі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", бензин і дизпаливо продовжують дешевшати: на якій позначці зупинилися ціни АЗС.

Також "Знай.ua" писав, що Україну накрило хвилею "паливної" революції, водії забули про бензин: що відбувається.