Коронавірус — це гостре вірусне захворювання, що характеризується переважним ураженням дихальної системи та шлунково-кишкового тракту. Коронавірус є зоонозною інфекцією, тобто може передаватися людям від тварин. Перший спалах цього захворювання було зафіксовано в місті Ухань, Китаї.

Коронавірус у Китаї, фото: REUTERS
Коронавірус у Китаї, фото: REUTERS

Коронавірус поки в Україні не виявлено, але наші фахівці роблять все, щоб убезпечити українців. Так, вже з'явилися тест-системи українського виробництва для виявлення смертельного китайського вірусу. При цьому вони в п'ять разів дешевше, ніж німецькі аналоги. І саме за їх допомогою можна перевірити 500 осіб на наявність коронавірусу в їх крові. Про це розповів науковий співробітник Інституту геронтології НАМН Олександр Коляда.

Коронавірус з Китаю, фото Фокус
Коронавірус з Китаю, фото Фокус

Ці тест-системи пройшли всі необхідні випробування, які проходять всі інші тести подібного роду. Вони перебувають у лабораторії, яка може надати свої розробки всім зацікавленим. Науковець також додав, що українська лабораторія готова виконувати дослідження коронавірусу, а також продавати тест-системи, вартість яких становить 5 тисяч гривень на 50 осіб, але це значно дешевше, ніж аналоги з Німеччини. А в разі необхідності виготовити ще більше тест-систем.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще


Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше вчені довели, що коронавірус може передаватися не тільки від організму до організму

Також "Знай.ua" писав, що Китайська влада прийняла рішення наділяти померлих медиків статусом "мучеників"