Не секрет, що українці давно "пронюхали" тему з китайськими товарами, які замовляють через популярні дешеві сайти і потім їх реалізують на вітчизняному ринку, а деякі заповзятливі громадяни просто користуються ними відразу.

Коронавірус у Китаї, фото: REUTERS
Коронавірус у Китаї, фото: REUTERS

У зв'язку з великим потоком новин про небезпечний коронавирусе, який поширився по всьому світу, багато хто задається питанням не небезпечні ці посилки зараз, в лютому 2020 року, коли вірус набирає все більших і більших обертів, адже практично на кожній речі видніється легендарне "Made in Cnina".

Як відомо, на "Укрпошті" посилки з Піднебесної не обробляють, і не включили жодних змін у режим роботи: ні пов'язок на обличчя, ні рукавичок. Про це повідомляє один з українських телеканалів.

Посилки з Китаю, фото: CNN
Посилки з Китаю, фото: CNN

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вчені довели, що коронавірус може передаватися не тільки від організму до організму. Він може жити на різних металах, дереві, папері, пластику і склі. Саме тому китайці намагаються дезінфікувати абсолютно все. Навіть тамтешній центральний банк вирішив обробляти гроші і зберігати їх певний час на карантині, перш ніж знову запускати в оборот. А от товари, що надходять з Китаю в Україну, не піддаються спеціальній дезінфекції.

"Ми керуємося чітко рекомендаціями ВООЗ, Всесвітнього поштового союзу. Вони жодних обмежень в тому, як обробляються посилки, не вводять", - стверджує перший заступник гендиректора "Укрпошти" Олександр Перцовський.

Укрпошта, фото з сайту Укрпошти
Укрпошта, фото з сайту Укрпошти

З цим погоджуються і фахівці Центру громадського здоров'я. За їх словами, коронавірус може виживати лише в біологічних рідинах.

"Коронавірус живе на поверхнях, якщо говорити за максимальними термінами, 9 днів. Взагалі середній термін - до 6 днів. Тому, якщо ви отримуєте посилку з Китаю, до цього часу вірус у будь-якому випадку втратить свою заразність", - говорить фахівець відділу інфекційного контролю центру громадського здоров'я Роман Колісник.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Житомирі компанія закрила китайців в боксах, шарахаються, як від прокажених.

Як повідомляв Знай.uа Китай залишиться без грошей через коронавірус, готівку масово знищують.

Знай.uа писав, 600 рулонів туалетного паперу - коронавірус штовхнув людей до самого дивного злочину.