Український студент Валентин Лавренюк підписав контракт зі Стівеном Кінгом, викупивши за 1 долар права на екранізацію його оповідання "Велотренажер" (2008) в рамках програми Dollar Baby. Фільм повинен вийти до кінця 2020 року.

Твір "Велотренажер" - це розповідь про художника Річарда Сифкице, який намагається схуднути і їздить на тренажері в підвалі свого будинку в Нью-Йорку. Однак, чим більше Сифкиц худне, тим частіше його переслідують дивні ілюзії.

Стівен Кінг, фото: GettyImages
Стівен Кінг, фото: GettyImages

Права на екранізацію оповідання надаються на рік. За умовами, короткометражний фільм не можна викладати в мережу або транслювати на телебаченні. Випуск стрічки в широкий прокат буде можливий тільки з особистого дозволу Стівена Кінга. Валентин Лавренюк планує випустити короткометражний фільм за оповіданням до кінця цього року, це буде його дебютний проект.

Стівен Кінг продає студентам-режисерам права на свої розповіді з 70-х років. В рамках програми Dollar Baby письменник за 1 долар ділиться своїми авторськими правами зі школярами та студентами-кінематографістами, щоб ті могли екранізувати його роботу. Таких контрактів укладається від п'яти до десяти щорічно.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Валентин Лавренюк, фото: yabl.ua
Валентин Лавренюк, фото: yabl.ua

Американський письменник коментує продаж прав на екранізацію свого твору так: "Мені подобається, що у мене є можливість протягнути руку допомоги новачкам, так само, як колись протягнули мені".

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, бабусині методи найкращі — Кейт Міддлтон розповіла, як виховує своїх дітей

Як повідомляв портал "Знай.ua", розбився туристичний літак із пасажирами на борту, є загиблі - відео з місця аварії

Також "Знай.ua" писав, останній політ Кобі Брайанта відтворили у відео. У короткому ролику показали, що стало причиною авіакатастрофи, в які загинув Кобі Брайант