Заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль під час виступу у Верховній Раді розповів про умови проживання евакуйованих з Китаю через епідемію коронавірусу українців. За словами Коваля, люди розміщені у двомісних кімнатах і забезпечені гарячим харчуванням.

"Громадяни розміщені в номерах по двоє, забезпечені гарячим харчуванням. Є уточнення - їжа готується не в цьому санаторії, вона готується за принципом кейтерингу. Їжу люди приймають з одноразового посуду, який після цього збирається і відповідним чином після знезараження утилізується", - заявив посадовець з трибуни.

Така специфіка харчування обумовлена міркуваннями безпеки і дозволяє скоротити кількість персоналу в санаторії.

Також заступник міністра прокоментував інші заходи безпеки, які мають перешкодити поширенню інфекції.

Сутички у Нових Санжарах, фото: REUTERS
Сутички у Нових Санжарах, фото: REUTERS

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Обробка стічних вод відбувається так само, як і в інфекційних лікарнях під час посиленого режиму", - стверджує Коваль. За його словами, медичний заклад має автономну систему каналізації, що має вберегти мешканців навколишніх територій.

Умови проживання українців на карантині у Міністерстві охорони здоров'я оцінюють як нормальні. Тим не менш, у МОЗ готові до зауважень.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Ляшко розповів, як в Санжарах будуть дезінфікувати фекалії евакуйованих з Китаю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Гончарук терміново прилетів у Санжари, українці шоковані: "Ї**нулись там зовсім?"

Також "Знай.ua" писав, що озвірілі мітингувальники атакували автобуси з українцями в Санжарах, санаторій обіцяють спалити.