У неділю, 23 лютого, на території України пануватиме активний циклон, який перебуватиме завтра на півночі Скандинавії. Такий прогноз оприлюднила відомий синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у facebook.

Прогноз погоди, фото скріншот з facebook

За прогнозом синоптика, циклон Xanthippe, справді, зумовлюватиме в неділю складну, "лайливу" погоду в зоні свого впливу. І його атмосферний фронт досягне України, куди принесе опади та посилення вітру.

Прогноз погоди, фото з facebook Карта 1.

Як зауважила Діденко, дощ, місцями з мокрим снігом, пройде 23-го лютого у більшості областей, хіба що наш Південь опиниться під впливом антициклону на ім'я Гюнтер, який стримає вплив циклону в цій частині України, тому тут буде без опадів.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Вітер західного напрямку розкрутиться до штормових поривів, може рвонути до 15-20 м/с і вище, у Карпатах до 30 м/с.

"Дуже, дуже обережно під деревами, білбордами, хиткими конструкціями, непевними дашками і, взагалі, краще прибрати з балконів та подвір‘я все, що може легко літати. Ну, й вибирайте особливо уважно місце для паркування автомобіля", - попередила синоптик.

За її словами, температура повітря очікується в межах +3+9 градусів з подальшим зниженням у понеділок до +2+5 градусів. Ось тут вже - особлива увага до прогнозу на понеділок. І ця Yulia так покаже свій характер в Україні 24-го лютого, що Ксантиппа виглядатиме на її фоні милою кучерявою овечкою.

Завтрашній недільний вітер у понеділок згадуватиметься, як легенький вітерець на романтичній прогулянці біля моря, зауважує синоптик. Тобто, може бути із швидкістю 22-28 м/с, а в Карпатах навіть до 40 м/с.

Прогноз погоди, фото з facebook Діденко Карта 2.

На фоні таких передвесняних мінливих синоптичних ситуацій, коли руки в боки ставлять по черзі то Юлія, то Ксантиппа, нам, звичайним метеопатам, залишається лише пити знеболюючі та судиностабілізуючі. Ну, в крайньому випадку одягати вночі теплу шапку на голову чи хустку. Тут головне - не налякати кота зовнішнім виглядом.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, стихія не дасть розслабитися Харкову 15 лютого, пуховики далеко не ховайте.

Як повідомляв Знай.ua, береженого Бог береже, головна пошта України вирішила перестрахуватися і відмовитися від посилок з Китаю, хоча вони не несли загрозу зараження коронавірусом. Дешеві товари з Aliexpress більше недоступні українцям.

Також Знай.ua писав, що в нашій країні вирішили трохи привести в порядок столичне метро, але мова не про оновлення інтер'єру, обладнання або вагони. Таку зміну навіть не всі оцінять. На 8 станціях зроблять 4G незабаром.