В Укрпошті заявили про тимчасове припинення прийому поштових відправлень до Китаю. Таке рішення було спричинене епідемією коронавірусу 2019-nCoV, яка у свою чергу призвела до майже повної зупинки авіасполучення з країною.

Прийом посилок та інших відправлень з Китаю не обмежувався. Однак повідомляється, що варто очікувати значних затримок через транспортні проблеми, обумовлені спалахом коронавірусної хвороби.

Світом ходить коронавірус, який наводить жах на людей та країни. Незважаючи на небезпечність цієї хвороби, медіа розголос навколо цієї хвороби перевищив усі норми здорового глузду та моралі. Велика кількість ЗМІ публікували перебільшену або неправдиву інформацію, яка лише підогрівала паніку.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Одним із “міфів”, створених деякими ЗМІ, можна назвати думку про небезпечність посилок із Китаю. Не секрет, що велика кількість українців регулярно замовляють товари з Китаю, зокрема з сайту Aliexpress, тому що ціни надзвичайно привабливі, а асортимент великий. Тому можливість отримати посилку, яка може заразити власники вірусом - вчинила переполох.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Разом із тим, світова організація охорони здоров'я стверджує, що отримувати посилки є безпечним. Нове оголошення новин від Укрпошти лише підтвердила це: посилки з Китаю будуть доставлятись в Україну і по країні.

Тим не менш, Укрпошта оголосила про припинення прийому листів і посилок, які громадяни України хочуть надіслати в Китай. Таке рішення пояснюють логістичними аспектами. Велика кількість авіакомпаній скоротила кількість рейсів до Піднебесної або ж скасувала їх взагалі, що ускладнює зв'язок з країною. Тому Укрпошта вирішила не створювати зайвого навантаження на наявні рейси і попереджає, щоб українці, які планують робити замовлення посилок з Китаю, враховували, що термін очікування посилки збільшиться.

Нагадаємо, раніше Sony відмовилася від участі в MWC 2020 через коронавірус, але є один нюанс.

Як повідомляв портал "Знай.ua", лайнер Diamond Princess перетворюється на корабель смерті: коронавірус збирає криваві жнива.

Також "Знай.ua" писав, що нема зла, щоб на добро не вийшло: коронавірус обвалив ціну автогазу в Україні.