Смартфон вже давно став невід'ємною частиною життя кожної людини незалежно від віку. Адже він не тільки спрощує спілкування між людьми, а й дозволяє знімати відео, робити фотографії та створювати документи. Крім цього, у вільний час на телефоні можна пограти у цікаві ігри. Тим більше що сучасні якісні дисплеї видають графіку не гірше, ніж персональні комп'ютери. Єдиний мінус — багатьом іграм для роботи потрібен інтернет. Саме тому нижче ми зібрали список ігор, у які можна грати, не підключаючись до мережі.

Як вибрати гру без інтернету?

Велика частина мобільних телефонів працює на базі двох популярних платформ: iOS та Android. Асортимент ігор у Плей Маркеті і App Store постійно радує користувачів новинками.

Найчастіше буває так, що у гру можна грати і без інтернету, але от щоб довантажити призначені для користувача дані, все одно необхідно бути онлайн. Тому якщо планується відправитися в дорогу та довго перебувати без стабільного і хорошого інтернету, краще відразу вибирати гри, не пов'язані з роботою мережі. Закачати ігри вийде не тільки на телефон, але й на планшет, а головне — оффлайн ігри не вимагають постійного очищення кешу гаджета.

Звичайно, інтернет у будь-якому випадку знадобиться, щоб завантажити додаток, але потім можна спокійно грати у дорозі та навіть в літаку, і не переживати, що якісь дані не будуть збережені. Найпопулярнішими жанрами для ігор є:

Ігри для любителів швидкості

Гонки відносяться до кращих ігор, які підходять для оффлайн користування. Більшість розроблених додатків створено спеціально для того, щоб на довгий час затягнути геймера. Тут і круті машини, і барвисті локації, і небезпечні супротивники. Але грати буде цікавіше на тому смартфоні, у якому є вбудований гіроскоп, тому додатки можуть не підходити для планшета.

Відмінний симулятор гонок — Rally Racer EVO. На перший погляд гра здається простою: тисни на газ, пригальмовуй, повертай та обганяй. Але на ділі вже на першому повороті стає зрозуміло, що якщо вчасно не скинути швидкість і натиснути на газ, або неправильно увійти в поворот, доїхати до фінішу переможцем не вийде. Щоб було простіше змагатися, у грі продуманий режим навчання. Крім цього у процесі гри можна купувати додаткові аксесуари.

Тим, хто любить віртуальні гонки, також сподобається гра Asphalt 8: На зліт. Тут вже немає чіткої прив'язки до траси, тому як машинка переміщується всупереч законам гравітації. Завдяки насиченому геймплею, гонки заманять будь-якого гравця ні на одну годину. Гру можна придбати безкоштовно як AppStore, так і на Play Market, від платних покупок в процесі гри можна відмовитися. Транспортні засоби можна міняти та відкривати заблокований контент по мірі проходження.

В топі гонок для смартфонів знаходиться і Earn to Die 2. Це нестандартний варіант гонок. Гра полягає у тому, щоб максимально далеко просунутися по трасі. Для цього доведеться вбити зомбі, заправити машину, полагодити двіжок та наповнити навісну броню зі зброєю. В управлінні гра проста: газ, гальмо, зліт. Після кожного пройденого рівня з'являється нова гравіцапа з поліпшеними характеристиками. Якщо набридне реклама, можна внести донат та насолоджуватися повноцінною грою.

Найпопулярнішою оффлайн гонкою у користувачів вважається Drift Max Pro з хорошою деталізацією, зрозумілим та простим управлінням. Гра включає тільки елементи дріфту, як такої класичної гонки тут не вийде. Тому додаток підійде тим, хто любить об'їжджати перешкоди, котитися боком та круто входити у повороти. Машину можна апгрейдити та змінювати в ній практично все, що хочеться. Головне — не забувати заправляти транспортний засіб. Якщо грати без підключення до інтернету, менше буде дошкуляти реклама.

Топові RPG: для тих, хто любить рольові ігри

Програми в RPG-форматі, які працюють без доступу в мережу, зустрічаються набагато рідше гонок, тому що більша частина ігор розрахована саме для масової багатокористувацької аудиторії. Але при необхідності можна скачати прикольні не пов'язані з роботою іграшки, у яких доведеться подумати, як вирішити завдання, щоб вийти на новий рівень.

Beast Quest — тривимірний додаток з хорошою графікою та продуманими локаціями. Боротися з дикою природою доведеться у засніжених горах, дрімучому лісі та на морському узбережжі, а головне — без блискавичної реакції, перемогти ворога не вийде. Тому потрібно намагатися вгадати рух звіра та вчасно захистити себе, саме так вийде пройти усі битви.

Gunspell — це RPG, ускладнене головоломками, тому як елементи та героїв доведеться розміщувати на полі в певному порядку. Головне завдання гравця — захистити Землю від небезпеки, використовуючи різну зброю, захист та елементи стратегій.

Wonder Knights — ненапряжная гра у стилі стрілялок. Користувач може вибирати різних героїв, здатних літати, при цьому рух вгору проводиться автоматично. Персонажів можна покращувати по ходу гри, прокачувати їх навички та вміння. По мірі гри еволюціонує й зброю героя.

Legend of Solgard — рольова гра, яка проходить у світі скандинавських легенд. Головна героїня — дівчина Ембла, обрана на роль рятівниці богинею Сонця. Її завдання — сколотити армію з магічних істот, здатних протистояти небезпеці, та врятувати світ. Тут потрібно збирати певні предмети та вгадувати, чим вони зможуть допомогти у майбутній битві.

Infinity Blade — потужна RPG, розрахована на роботу тільки з програмним забезпеченням iOS. Гра має 3 частини, кожна з яких відрізняється високим рівнем графіки, набором умінь героїв та розвиненою бойовою системою. Гра досить проста, але тим не менш сюжет захопить будь-якого користувача ні на одну годину. Єдиний мінус — швидко висаджується заряд акумулятора.

Класні ігри в стилі екшн і пригод

Ігри в стилі екшн — це нескінченні випробування та квести, цікаві завдання та постійні активності. Але головна перевага — можливість дограти рівень за відносно короткий проміжок часу. Тут потрібно бігати, стріляти, збирати та швидко реагувати. Кращі ігри:

  1. Subway Surfers — популярна гра для дітей та дорослих від SYBO Games. Цікаві локації, можливість вибору героя, багато всяких примочок та крута графіка залучать будь-якого геймера.

  2. Neon Shadow — проста стрілялка, яка пропонує вести війну проти раси механоидов, що не санкціоновано влаштувалася на космічній станції. Як і всі шутери гра відрізняється коротким, але залучають сюжетом.

  3. Rayman Adventures — класичний раннер, де постійно змінюються локації. Карти постійно оновлюються, а за кутом чекають небезпека та секрети.

  4. 3Grand Theft Auto — шикарний геймплей у стилі GTA для телефону. Працює на iOS та андроїд і не вимагає виходу у мережу для повноцінної гри. Гравці не можуть назвати додаток одножанровим, тому як тут треба тікати, наздоганяти, їхати, думати та планувати. Тому це стратегія, раннер та шутер одночасно.

  5. Deus Ex GO — сесійна гра з відмінним сюжет та крутою графікою. Головне завдання героя — використовувати покрокову стратегію, щоб розкрити вбивство. Гра дуже затягує, але на жаль досить коротка.

  6. BADLAND — найспокійніша стрілялка offline гра без вбивств та вибухів. Основне завдання геймера — розібратися, що відбувається у джунглях, де він живе. На безкоштовних версіях грі буде заважати постійна реклама, але за 1$ можна придбати платну версію та врятувати себе від спаму.

  7. SHADOW FIGHT 2 — найкраща екшен для любителів хардкору та бійок один на один. Гра відрізняється хорошим дизайном та відмінною анімацією. Бій можна вести у декількох стилях та обирати для цього різну зброю. На всіх майданчиках додаток безкоштовний.

  8. Gangstar Vegas — игра-стрілялка на андроїд від кращих розробників компанії Gameloft, яка не потребує інтернету. У додатку присутня неймовірна графіка, а дія сюжету відбувається у неймовірному Лас Вегасі. Тут є все для завзятого геймера: погоні, стрілянина, розбирання, заплутаний сюжет.

Нижче у відео показан огляд ще 10 цікавих оффлайн-ігор для телефонів:

Великий асортимент ігор дозволяє вибирати хороші програми російською, це можуть бути як безкоштовні, так і платні версії. Багато нових ігор універсальні та підходять для планшетів та телефонів (як iPhone, так і Android) . Але якщо в дорозі планується грати довго, краще подбати про те, як додатково заряджати мобільні пристрої, тому як навіть найпростіші додатки передбачають великі втрати заряду акумулятора.