В цей день у народі відзначають День Олексія, так як в православ'ї прийнято шанувати сьогодні пам'ять Алексія Московського. Але так як в основному люди займалися риболовлею, а значить і готували рибні страви, то день також називали Олексієм Рибним. На рибалку виходили, тому що сніг вже починав танути, а значить риба буде краще ловитися. Крім того, потрібно було першу рибину дати чорному коту, щоб він домовився з нечистю, і вона не чіпала людей.

Олексій, якого в миру звали Єлевферієм, народився в Москві, його батьком був боярин по імені Феодор Бяконта. Сталося це в 1304 році. Коли йому виповнилося 15 років, він вирішив прийняти чернече життя і присвятити своє існування Господу. Наступні 20 років він прожив у Богоявленському монастирі в Москві. Пізніше став митрополичим намісником і прожив 12 років поза обителю. Алексій став єпископом Володимирським в 1352 році, а в 1356 – зійшов на Московський престол.

Народні прикмети на 25 лютого

Чого не можна робити

Не починайте нічого нового. Особливо намагайтеся не планувати поїздку. Це принесе вам одні невдачі. Крім того, бажаний результат вони теж не принесуть, перенесіть їх, навіть якщо вони ділові. Ні в якому разі не надягайте старі речі. Так доля згадає про ваші старі проблеми і поверне їх назад. Сни цього дня сняться віщі. Якщо ви хочете, щоб вони здійснилися, не розповідайте їх нікому.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Свята 25 лютого, фото: pixabay
Свята 25 лютого, фото: pixabay

Повір'я й прикмети:

  • Буде багато дощів влітку, якщо на Олексія вдень були туман або завірюха.
  • Почав танути сніг – до хорошого кльова, потрібно йти на риболовлю.
  • Якщо цей день не виявився тепліше минулих трьох, то в березні можна чекати теплої погоди.
  • Побачили багато зірок на небі, значить в цьому році урожай буде хороший.
  • На Олексія Рибного дали замерзнути на снігу пряжі – будь-яка ваша справа потім буде мати успіх.
  • Якщо ви народилися в цей день, то потрібно носити камінь-талісман – аметист.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua в Україні понеділок виявився дійсно важким днем. Стихія оскаженіла і наробила лиха по всій країні. В останні дні погода вирішила помститися за теплу зиму, таких жахів ви давно не бачили.

Також Знай.ua писав, відомий письменник і режисер розповів, коли потрібно насправді відзначати День жінки з якими традиціями він пов'язаний. І ні, це не 8 березня, навіть не сподівайтеся.

Нагадаємо, телеканал «Интер» втратив всякий сором і запустив в ефір програми, присвячені 23 лютому як Дню захисника Вітчизни, підняв таким чином скандал і ще раз показав свій проросійський напрям.