З'явилася інформація, що в Україні з 1 березня 2020 року для окремих категорій громадян підвищать пенсійні виплати. Відомо, що підвищення торкнеться не всіх, однак для більшої частини з 11,3 млн пенсіонерів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Пенсіонерка, фото: YouTube
Пенсіонерка, фото: YouTube

За інформацією журналістів, на індексацію можуть розраховувати ті, кому пенсію було призначено за віком, по інвалідності, по втраті годувальника чи за вислугою років (медпрацівники, вчителі, які мають не менше 30 років стажу роботи за фахом).

Не перерахують пенсії держслужбовцям; науковим працівникам; помічникам народних депутатів; отримувачі максимальних пенсій (на сьогодні - 16 380 грн); отримувачі спеціальних пенсій або довічних утримань (судді і прокурори); отримуваці соціальних пенсій, тобто ті, які не мають трудового стажу для призначення навіть мінімальної пенсії (на сьогодні 1644 грн).

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто також додати, що якщо після індексації пенсія держслужбовця, наукового працівника і т. д. буде менше, ніж така ж "трудова" за віком, її автоматично перерахують. Але пенсіонер має право в будь-який час повернутися на раніше отримувану пенсію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Зеленського придумали, як зробити пенсіонерам життя ще гірше: заберуть найдорожче.

Як повідомляв Знай.uа кулаки замість соски - п'яний киянин побив 7-місячну доньку за те, що вона "заважала спати".

Знай.uа писав, Київ завмер в пекельних пробках через негоду, як об'їхати і не запізнитися на роботу.