Дивовижне природне явище помітили в Чорнобильському лісі. Цього року вперше веселка засяяла разом із дощем та мокрим снігом. Про це йдеться у повідомленні Чорнобильського радіаційно-біологічного Біосферного Заповідника у facebook.

Веселка в Чорнобилі, фото: фейсбук-сторінка Чорнобильського радіаційно-біологічного Біосферного Заповідника

У 2020 році це була перша веселка, яку помітили працівники заповідника. Вона вразила всіх своєю шириною та яскравими кольорами. Веселка виглядає доволі унікальною, хоча з’явилась традиційно на тлі хмар і туману.

Веселка в Чорнобилі, фото: фейсбук-сторінка Чорнобильського радіаційно-біологічного Біосферного Заповідника

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Наукове трактування фізичної появи веселки вчені та філософи намагалися пояснити ще з давніх часів. Веселка пов'язана з заломленням і відбиттям сонячного світла у водяних краплях, зважених у повітрі. Ці крапельки по-різному відхиляють світло різних кольорів, у результаті чого біле світло розкладається на спектр. Спостерігач, що стоїть спиною до джерела світла, бачить різнобарвне світіння, що виходить із простору по концентричному колу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україну спіткає другий "біблійний" потоп, яким областям час будувати ковчег.

Знай.uа писав, в Україні оголосили штормове попередження, яким містам буде непереливки.