Коронавірус перебрався з Азії в Європу і став ближче до України. Тим часом з'явився онлайн-тест на 2019-nCov, який може пройти кожен. Хоча коронавірус в Україні досі виявлено не було, українським лікарям доводилося у деяких випадках неабияк понервувати.
Наприклад, 25 лютого в Закарпатській області з підозрою на 2019-nCov був госпіталізований чоловік, який до цього контактував з вихідцями з Китаю на ринку в Угорщині. Однак попередній діагноз не підтвердився. Також діагноз "коронавірус" не було підтверджено у ще однієї українки, яка приїхала з Італії.

коронавірус в Китаї, фото: gettyimages
коронавірус в Китаї, фото: gettyimages

Повідомляється, що відсьогодні на всіх пунктах пропуску з Європою прикордонники будуть проводити температурний скринінг. У Держприкордонслужбі пообіцяли: жоден пасажир не потрапить з температурою в Україну. Однак, всім відомо, що 2019-nCov цілих 14 днів перебуває в "сплячому режимі" і в цей період людина є заразною.

Нещодавно в мережі з'явився тест, який спрямований допомогти українцям зрозуміти: чи варто панікувати через 2019-nCov. Пройти дане тестування можна не виходячи з дому. "Тест на коронавірус" складається з декількох питань. Наприклад, чи була людина або її родичі в Китаї останнім часом, чи є у неї температура, чи з'явилися болі при чханні тощо. Давши відповіді на всі питання, можна дізнатися, чи хвора людина коронавірусом.

коронавірус у Китаї, фото: gettyimages
коронавірус у Китаї, фото: gettyimages

Варто зауважити, що цей тест носить скоріш профілактичний характер для представників усіх вікових категорій. Але за результатами його проходження можна дізнатися дещо цікаве про коронавірус, а також отримати відповіді на найголовніші питання про 2019-nCov.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", Комаровський описав найгірший сценарій поширення коронавірусу в Україні

Також "Знай.ua" писав, як відрізнити грип від коронавірусу, перші прояви смертельної інфекції