Фахівці пояснили українцям, як відрізнити звичайний грип від смертельного коронавірусу з Китаю. Оскільки грип та коронавірус мають схожі прояви, слід зосередитися на їхніх відмінностях. Існують кілька симптомів, які допоможуть розпізнати смертельний вірус і не сплутати його зі звичайним грипом.

Загальні симптоми інфекційного вірусу з Китаю: лихоманка, сухий кашель, задишка і стомлення. Після потрапляння в організм коронавірус відразу ж вражає нижні дихальні шляхи. А грип навпаки вражає в першу чергу верхні дихальні шляхи.

Коронавірус з Китаю, фото financoff
Коронавірус з Китаю, фото financoff

Віруси грипу навіть у невеликій кількості можуть викликати появу хвороби, а коронавіруси не такі заразні, оскільки імунна система багатьох людей стійка до захворювання. У звичайного грипу інкубаційний період займає 1-2 дні. В цей час люди з інфекцією дуже заразні, хоча це може ніяк не проявлятися. Заразними вони залишаються цілий тиждень.

Інкубаційний період коронавірусу становить 2-14 днів. Наразі залишається невідомим, як довго люди з цим вірусом є заразними, перш ніж хвороба дасть про себе знати. Однак коронавірус виявився небезпечнішим, ніж вважалося раніше. Після хвороби організм не виробляє імунітет. Офіційно коронавірусом захворіло вже 24 562 особи з 23 країн. При цьому 493 особи померли, а 910 - вдалося видужати.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Поширення коронавірусу на 5 січня, скріншот: gisanddata.maps.arcgis.com
Поширення коронавірусу на 5 січня, скріншот: gisanddata.maps.arcgis.com

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", мутація смертельного коронавірусу з Китаю: у ВООЗ зробили термінову заяву

Також "Знай.ua" писав, що смертельний вірус вже в Європі. У Британії терміново зачиняються поліційні дільниці