У Росії виявили перші випадки зараження коронавірусом. Смертельну інфекцію діагностували у двох громадян Китаю, які перебувають у Забайкальському краї і Тюменській області. Про це повідомила віце-прем'єр Росії Тетяна Голікова.

Повідомляється, що один з хворих коронавірусом місяць перебував у Китаї і повернувся в Росію 26 січня, другий — 28 січня. Обидва хворі перебувають у стабільному стані без температури. Про це повідомили у Росспоживнагляді.

Коронавірус, фото: REUTERS
Коронавірус, фото: REUTERS

ВООЗ закликала лідерів усіх держав вжити заходів і підготуватися до протидії коронавірусу. Експерти закликали забезпечити безперебійний обмін інформацією про вірус, що допоможе прискорити роботу над створенням вакцини. Держави повинні виділити ресурси для виявлення і запобігання вірусу, а також для порятунку хворих.

На 31 січня кількість заражених коронавірусом становить 9776 осіб. Від смертельної інфекції померло 213 людей, а одужало - 187 осіб.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Поширення коронавірусу, скріншот: gisanddata.maps.arcgis.com
Поширення коронавірусу, скріншот: gisanddata.maps.arcgis.com

Нагадаємо, створено онлайн-карту поширення китайського коронавірусу в реальному часі

Як повідомляв портал "Знай.ua", мутація смертельного коронавірусу з Китаю: у ВООЗ зробили термінову заяву

Також "Знай.ua" писав, що смертельний вірус вже в Європі. У Британії терміново зачиняються поліційні дільниці