Міністерство охорони здоров’я отримало перші результати тестів на коронавірус Covid-19 евакуюваних з китайського Уханя - епіцентру поширення цього небезпечного захворювання.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу в Кабміні.

"Ми маємо перші результати досліджень проб, які було взято в людей, які перебувають на обсервації в Нових Санжарах. Вони — негативні", — сказав він.

Однак, це наразі лише частина результатів, половина тестів ще не готова. Про це розповів голова РНБО Олексій Данилов у коментарі "УП"

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Данилов зазначив, що проби було взято у 89 людей, які прибули спецрейсом з Уханя а сьогодлні відомі результати лише 48 громадян.

"У нас є чітка статистика за тим дослідженням, яке вже закінчили робити. У суботу було взято 89 проб у тих людей, які приїхали з Уханя, і які їх супроводжували. На сьогоднішній день маємо 48 негативних реакцій", – заявив він.

Щодо результатів інших евакуйованих із Китаю, а це ще 41 особа, то вони будуть відомі найближчим часом і їх також оприлюднять, зазначив голова РНБО.

Крім того, лише день тому, 25 лютого, фахівці взяли проби ще в 32 людей - в обслуговуючого персоналу медцентру в Нових Санжарах. Результати їх, зрозуміло, поки що також невідомі, зазначив Данилов.