Служба безпеки України заявила про викриття двох пропагандисток сепаратизму у Донецькій та Сумській областях.

Про це повідомляє пресслужба СБУ на офіційному сайті відомства.

Першою з викритих фанаток так званих "ДНР" і "ЛНР" стала жителька Маріуполя.

"За даними слідства органів безпеки, мешканка Маріуполя регулярно розміщувала на персональних сторінках однієї із заборонених соціальних мереж сепаратистський контент. У публікаціях зокрема містилися заклики до порушення конституційного ладу і територіальної цілісності нашої країни. Зловмисниця популяризувала терористичні організації «Л/ДНР», підтримувала ідею виходу південно-східних регіонів зі складу України. Деструктивні матеріали жінка отримувала із російських пропагандистських інтернет-видань та сайтів бойовиків незаконних збройних формувань", - доповідають у Службі безпеки.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Іншою громадянкою, яка потрапила в поле зору силового відомства стала жителька міста Конотоп на Сумщині, яка, згідно до повідомлення, "агітувала за так звану «Новоросію», а також підтримувала ідею створення фейкової «Сумської народної республіки»".

СБУ провела обшуки за адресами проживання підозрюваних і заявляє про знайдення речових доказів. Наразі слідство з'ясовує причетність до злочину інших осіб.

"Мешканці Маріуполя повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність) Кримінального кодексу України. Жителька Конотопа підозрюється за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 ККУ", - розповідають деталі правопорушення у пресслужбі.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше СБУ викрила масштабну "ботоферму" - підтримували "ЛДНР" і залякували людей.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Плівки Гончарука: Зеленський дав СБУ, ДБР і МВС два тижні

Також "Знай.ua" писав, що реформа СБУ знаходиться у фокусі НАТО: в Брюсселі обговорили зміни в секторі безпеки України.