Геймерські ноутбуки деколи називають мультимедійними комбайнами. Марка тут ні при чому, вони зазвичай володіють високою ціною і великими габаритами. Ігрові гаджети також відрізняє потужність процесора і відеокарта дискретного типу, але підібрати оптимальний варіант для кожного можливо.

Ринок ігрових ноутбуків розбурхав рік тому прихід відеокарти GeForce GTX в дизайні Max-Q. Типовий ігровий потужний девайс для гравців, як дешевий, середній так і дорогий, як правило, володіє великими габаритами. Це пов'язано з необхідністю високої продуктивності і "тягнути" потужності навіть самих останніх версій ігор і необхідна оптимізація.

Ноутбук, фото: Pixabay
Ноутбук, фото: Pixabay

В останні роки зберігається тенденція до зменшення звичного ваги і навіть розмірів ігрових ноутбуків. При цьому виробники намагаються тримати марку і зменшувати габарити зі збереженням максимальної функціоналу і всіма ігровими якостями продуктивності девайса.

В дизайні Max-Q почали виходити останні версії ігрових відеокарт GeForce RTX, проте змін зазнали не тільки вони. Так, оновлення досягло і недорогих процесорів і престижних ігрових ноутов. Пропонуємо вам розібратися в компонентах гаджета з урахуванням новітніх тенденцій, щоб мати розуміння, на що звертати увагу в першу чергу при виборі бажаної моделі ігрового ноутбука.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Складові ігрового ноутбука

Ігрові ноутбуки, незалежно від моделі і компанії мають дискретну відеокарту, найчастіше від бренду NVIDIA. Вона важлива, оскільки саме вона відповідає за запуск ігор з високими параметрами.

Пристрій з поганою, слабкою відеокартою просто не зможе запустити нові відеоігри. А адже їх графіка і налаштування стають крутіше з кожним днем.

Ігрових ноутбуків необхідна оперативна пам'ять обсягом не менш 8 ГБ. Інакше ви просто залишитеся за бортом сучасних новинок.

Відеоігри займають багато місця. Це не є секретом. Само собою, накопичувач, жорсткий диск повинен мати багато місця. На відміну від смартфона, куди є можливість

Найпотужніші ігрові ноутбуки в 2020 році

Топовий геймерський ноутбук здатний тягнути кращі ігри у світі, хоча ціна у нього не зовсім краща. Однак вибір варто зупинити на таких моделях, якщо потрібен потужний, чудовий, не старий гаджет, який би тягнув не ті ігри, де мінімальна сітка вимог, а самі сучасні "важкі" ігри.

ASUS ROG ZEPHYRUS S GX701 є одним з найдорожчих в добірці. Однак ціна виправдовується його неймовірною потужністю при найменших габаритах.

Дана модель ASUS на даний момент обігнала всіх по тонкощі ноута без втрати його продуктивності. Адже у нього товщина 18 мм, а екран 17,3-дюймовий FHD, при цьому він функціонує на процесорі Intel Coffee Lake Core i7 з 16 Гб оперативної пам'яті, що дозволить геймерам без вагань і сумнівів запускати будь-яку гру, яка тільки існує у світі.

ORIGIN EVO16-S – потужна, але портативна ігрова модель. Цей 16,1-дюймовий ноутбук з FHD екраном здатний без провисання кадрів і упоратися заїкань з більшою частиною ААА-ігор. Тонкий і легкий корпус дозволяє грати в улюблені ігри поза домом, хоча за це доведеться заплатити дорожче. Також він володіє хорошою тривалістю роботи в автономному режимі.

Найтонкіші ігрові ноутбуки в 2020 році

MSI GS65 STEALTH – супертонке і стильна модель ноутбука з високою продуктивністю. Гарний ноутбук має широкоформатну панель з частотою 144 Гц і оперативну пам'ять від 16 до 32 Гб.

MSI GS65 STEALTH можна взяти з собою куди завгодно і не видати оточуючим, що ви завзятий любитель відеоігор. Він має потужне забезпечення і всього 17,5 мм в товщину. Тобто в тонкому корпусі він приховує досить круту потужність. Нюансом можна назвати тільки нагрівання нижній частині корпусу з-за потужних процесорів.

ALIENWARE M17 – ноутбук з 17,3-дюймовим FHD екраном, який володіє оперативною пам'яттю від 8 до 16 Гб з приємним дизайном і легким у зверненні, так що його навіть можна брати з собою куди завгодно.

В сміливому дизайні Dell вирішили переробити свій ігровий бренд. Так, він відразу виділяється серед інших ігрових ноутбуків його цінового діапазону. Завдяки зручному та легкому дизайну, можна використовувати його для ігор як вдома, так і в кафе, в гостях або в будь-якому іншому місці поза домом.

Його не можна назвати недорогим варіантом, але він коштує витрачених грошей, адже по продуктивності і графіки легко обходить багатьох конкурентів і бонусом до цього володіє тонким і легкі корпусом. З недоліків можна виділити невелике в порівнянні з іншими варіантами час автономної роботи.

ASUS ROG ZEPHYRUS S GX531GX оснащується 15,6-дюймовим Full HD дисплеєм і вбудованою пам'яттю до 1 Тб SSD, а оперативна може досягати 24 Гб. При такій потужності дана ігрова модель є однією з найбільш тонких на ринку і володіє, крім величезної продуктивності інноваційним охолодженням.

Візуально він схожий з ультрабуком, проте володіє неймовірною потужністю і підійде самим завзятим ігроманам. Він має преміальною ціною, але і відповідною якістю з відеокартами Nvidia GeForce RTX 2080 Max-Q.

Найбюджетніші ігрові ноутбуки в 2020 році

Знайти недорогий ігровий ноутбук з хорошою продуктивністю не така вже й проста задача. Зазвичай бюджетний варіант поступається графіку і потужності іншим моделям, але гідні уваги моделі все ж можна відшукати.

Одним з найбільш оптимальних ігрових недорогих ноутбуків є Dell G5 15. Серія G є більш бюджетною в порівнянні з іншими, проте вона здатна відтворювати нові ігри. Крім того, виглядає і є більш тонким, ніж її найближчі моделі.

Хороше співвідношення ціни і якості, якщо ви вибираєте бюджетний варіант ігрового ноута, на якому ви отримаєте 6 ГБ GTX 1060. Однак варто правильно розуміти, що коли ми вибираємо нормальний ноутбук, дивимося на відповідні середні ціни, навіть якщо це топові марки і підходять для стріму і ігор, то фірми ставлять туди менш крутий процесор, а графіком не завжди можна збільшити.

Lenovo Legion Y530 – ще один приклад недорогий, але якісної моделі. В ньому є можливість поставити більш продуктивні компоненти, якщо виникла така необхідність.

Проте вже в базовій комплектації даний недорогий ноутбук містить клавіатуру з підсвічуванням RGB і ряд призначаються макроклавіш.

Acer Predator Helios 300 працює на процесорі Intel 9 покоління, стильним акуратним корпусом і графікою Nvidia RTX. Хороший варіант за невеликі гроші.

HP Pavilion Gaming 15t є бюджетною версію ігрового ноутбука. Розробники додали нетрадиційний дизайн вентиляційних отворів і зелену клавіатуру, яка оснащена підсвічуванням.

Asus TUF Gaming FX504 – недорогий хороший ноутбук. Розробники стверджують, що оснастили його міцної клавіатурою, яка розрахована на 20 мільйонів натискань, щоб оптимізувати ігровий процес на ноутбуці. Його також можна поліпшити.

Також є деякі "замасковані" ігрові дешеві, але в цілому хороші ноутбуки. Їх не просувають, як такі, проте вони володіють хорошим співвідношенням між ціною і вбудованою графікою. Якість на них може бути не гірше, ніж у деяких недорогих ноутбуків, які призначені для ігор. Яка фірма і який ноутбук підійде краще – вирішувати тільки гравцеві.

Acer Aspire E 15 працює на процесорі Intel Core i5 восьмого покоління і оснащений графікою MX150, яка дозволить вільно грати в середні ігри за маленькі гроші гаджета.

Asus ZenBook 13 є компактним ультрапортативным варіантом для середніх ігор на перервах, поїздках та інше. 13-дюймовий гаджет оснащений дискретною графікою. Вони підходять як міні-версія для геймера, який прагне в свій сучасний світ вбудувати трохи часу для релаксу та ігор.

Як вибрати ідеальний ігровий ноутбук

При виборі нового ігрового ноутбука варто звернути увагу на кілька важливих пунктів. Першою умовою буде можливість запустити будь-яку сучасну гру без затримок і провисань звуку або зображення. Для цього потрібна хороша потужність і продуктивність гаджета.

Перевірити варто також при виборі звук і екран. Це важливі пункти, коли справа стосується крутих ігор. Варто звернути увагу на зручність клавіатури і, само собою, унікальний дизайн пристрою.

Ноутбук, фото: Pixabay
Ноутбук, фото: Pixabay

Нормальні моделі часто залежать від марки і кожен звертає увагу які параметри йому потрібні і яка графіка підходить саме йому, навіть якщо ви підкажіть свою улюблену модель, поодинокі відгуки не зможуть остаточно визначити зручність і практичність моделі у кожної окремої людини.

Хороші недорогі ноутбуки не можуть гарантувати максимальної графічної потужності і не дає можливості оновити і розігнати її пізніше, як це можливо з картами або сховищами. Найкращий варіант – знайти оптимальний ноутбук для себе, визначити, які параметри і характеристики є визначальними і тоді зрозуміти, чи можна їх отримати в бюджетних версіях або доведеться збирати і купувати більш потужні варіанти.