Китайський кінематограф різноманітний і насичений. Список найкращих фільмів китайців містить всі жанри. Ви знайдете як хороші документальні фільми, еротичні, так і нові мелодрами про школу.

Квіти війни

Історичний китайський фільм про важкий військовий час. Режисером виступив знаменитий Чжан Імоу, який створив "Будинок літаючих кинджалів". Кінокартина отримала номінацію на "Золотий глобус". А також у фільмі відбувся дебют актриси Ні Ні, яка після першої ж своєї роботи отримала престижну премію.

В основу сюжету лягли реальні події. У центрі сюжету трунар, на плечі якого лягла важка ноша, — він повинен рятувати людські життя і намагатися змиритися з втратами. Події розгортаються під час японсько-китайської війни.

1927 рік, Нанкін, столиця КНР того часу, японські лицарі вчинили кривавий напад і забрали життя більше 200 000 людей. В історії це подія отримала назву "нанкінська різня".

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За покликом боргу простий американець Джон змушений відправитися в Нанкін. Але обставини складаються так, що трунар виявляється замкнений в католицькій церкві. Разом з ним замкненими виявляються учениці парафіяльної школи і повії. Глядач буде спостерігати довгий шлях, як замість Джона циніка постане хоробрий воїн. Але чи зможе герой пережити війну і врятувати дівчат?

Останній імператор

Найкращий фільм про життя китайських імператорів. Старі китайські фільми не менш популярні і цікаві, ніж новинки. У центрі сюжету Пу І — останній китайський імператор. У картині творці постаралися показати два життєвих періоду Пу І. Перший — його юність, життя в ролі правителя; а другий — період після падіння імперії в зв'язку з великими змінами.

1908 р Пу І лише три роки, але його вже звели на трон і зробили імператором. І хоч формально йому належала влада над мільйонами людей, але він був всього лише маленькою дитиною, яка хотіла грати і пізнати радості безтурботного дитинства. Його прирівнювали до богів, потурали всім примхам і дозволяли робити все, що йому захочеться, за винятком однієї речі — залишати палац.

Пу І ріс в своєму маленькому світі і навіть не підозрював, що за межами замку, найбільшого палацового комплексу на планеті, рухнув уклад, який тримався сотні років. Події розпалювалися рік за роком, поки в 1924 році не трапився переворот, який зруйнував імперію і привів до ув'язнення Пу І в темницю.

Тигр підкрадається, дракон ховається

Прекрасно сприйнята критиками драма про китайські бойові мистецтва. Події зосереджені навколо потужного артефакту. Зловмисники викрадають особливий меч, викуваний із зеленої сталі. Тільки одній людині під силу повернути його на своє місце — Мубай. Для нього бойові мистецтва і єдиноборства — рідна стихія. Він практично непереможний.

Протягом своїх тривалих пошуків, Мубай зустрінеться віч-на-віч з давнім ворогом, жорстоким найманим вбивцею. Про нього не було звісток багато років, але зараз він знову повернувся на стежку війни. Їм належить битися в останній раз.

Китайські бойовики завжди неоднозначно сприймалися європейськими глядачами. Комусь не подобалися награні і нереалістичні бої, а інші дивилися, не відводячи очей. Цей фільм удостоївся 4 премій Оскар. А також ще 7 номінацій.

По той бік океану

Китайська картинка з глибоким змістом. Для людства стали звичними багато речей, включаючи і природні явища. Але ніхто і не підозрює, що існує давній світ, мешканці якого і керують всім, що відбувається. У мультфільмі глядачеві повідають долю одного з китайських підлітків.

Дівчина, яка живе в цьому стародавньому світі, юна, їй всього 16, але незабаром її життя зміниться. Беручи образ дельфіна, вона відправляється в людський світ, бажаючи подивитися, як влаштоване життя людей. Але по шляху дівчина потрапляє в сильний шторм. Їй бракує досвіду, тому впоратися з такими величезними хвилями вона не може. Але раптово на допомогу приходить хлопчик китаєць, який не може залишитися осторонь і дивитися за тим, як помирає дельфін.

Він без роздумів рятує дельфіна. Але ціна порятунку виявляється занадто висока. Хлопчик гине. Дівчину вражає самовідданість і хоробрість людського хлопчика. Тоді вона вирішує віддячити своєму рятівнику і повернути йому життя. Однак душа хлопчика перетворюється в рибку. З цього дня дівчина обіцяє захищати її.

Землетрус

Сучасний фільм 2010 року про найстрашніший землетрус в Китаї. Подібні несамовиті драми змушують почати цінувати елементарні речі. Приголомшливо підібрані актори, професійна робота знімальної групи дозволили зробити фільм глибоким і реалістично передати події того фатального дня. Це історія не стільки про природну катастрофу, скільки про прощення.

У центрі сюжету Лі Юанькі. У 1976 році стався страшний Таншаньский землетрус. Він тривало всього 30 секунд, але за цей час забрав життя сотень тисяч людей. Під час землетрусу Лі Юанькі втрачає чоловіка. І тепер перед нею стоїть найскладніший вибір: врятувати або дочку, або сина. Зробивши цей вибір, Лі буде змушена до кінця життя нести цей тягар.

Дуже важкий фільм, підійде для дорослих людей. Допоможе осмислити багато речей і пробачити себе за свої помилки. Перегляд мовою оригіналу тримає в особливій напрузі, але фільм також легко можна знайти у відкритому доступі на російській мові. Цей шедевр китайського кіно варто подивитися кожному.

Місто життя і смерті

Китайські режисери вміють створювати сильні історичні та військові драми. І "Місто життя і смерті" — одна з них. Творцем виступив Лу Чуаля. Бюджет склав 12 млн, але касові збори при цьому — всього 10 млн.

Події історичного кіно розгортаються в грудні 1937 року. У місто Нанкін раптово вступають кращі японські солдати. Частина китайських воїнів злякалися і покинули територію міста. Але знайшлося багато тих, хто були готові ціною власного життя захищати своє місто. Вони не бажали здаватися і розгорнули сильний опір, на який не розраховували японці. Однак сили все одно були нерівні. Сотні тисяч юних солдат віддали свої життя. Тоді місто Нанкін стало називатися містом смерті.

Єдиним безпечним місцем була жіноча школа Цзіньлін, де китайські жінки лікували своїх чоловіків.

Біла змія

Новий хороший китайський мультфільм. У ньому є місце і жорстокості, і любові. І хоч він не дуже популярний, але всі, хто подивився цю китайську новинку, залишилися під враженням.

Події відбуваються за часів правління династії Тан. Світом править хаос, демони і монстри. А нинішній імператор Китаю одержимий бажанням стати безсмертним, проте поки що нікому не вдалося дати йому це. Даос, верховний чаклун, дав наказ простим людям, щоб ті ловили змій. З їх допомогою чаклун посилив свою міць.

Тоді одна із змій в образі гарної юної дівчини вирішує пробратися до людей і знищити імператора. Їй майже вдається здійснити задумане, але раптово на шляху виявляється охоронець імператора, який кидається в бій. Між ним і зміїним духом зав'язується моторошна боротьба, в результаті якої дівчина отримує серйозне поранення і падає в воду з висоти. Вона забуває, ким є. Вода викидає змію на берег. Там її знаходить молодий хлопець Сюань. Він — змієлов. Між ними спалахує любов, але що буде, коли дівчина згадає, що вона — змія, а її коханий — змієлов.

Подібні казки особливо сподобаються любителям китайського фентезі. Яскраво простежує колорит Китаю.

Розбірки в стилі Кунг-Фу

Китайці — справжні майстри по створенню бойовиків в жанрі "фантастика". У фантастичному бойовику про мафію "Розбірки в стилі Кунг фу" гармонійно поєдналися найрізноманітніші жанри і навіть комедія.

Події розгортаються в 30-ті роки 20 століття. У ці часи владу в Шанхаї захопили жорстокі бандити. Щоб уникнути конфліктів, вони поділили між собою місто на сфери впливу. Деякі з цих груп носять назву "Сокири". Їх мета — лякати і тримати в страху мирне населення. Також вони намагаються надихнути молодих наслідувачів на подвиги.

Одного разу один з цих молодих хлопців вирішує влаштувати справжній погром на околиці міста. Він представляється членом "Сокир". Ця подія стала початком жорстокої війни між бандою "Сокир" і жителями околиць міста, які досконало володіють бойовим мистецтвом кунг-фу.

Будинок літаючих кинджалів

Сюжет розповідає історію китайця, таємного агента імператорської поліції. Він веде полювання на лідерів руху повстанців. Він готовий домогтися свого за всяку ціну. Таємний агент втирається в довіру дочки одного з тих, хто влаштував заколот. Однак це тільки ускладнює ситуацію.

Стародавній Китай, події розгортаються за часів правління династії Тан. І якщо раніше ця династія процвітала, то зараз знаходиться в занепадницькому стані. Щодня стає все більше незадоволених серед простого населення. Один городянин за іншим приєднуються до таємного товариства "Будинок літаючих кинджалів". Назву отримали в зв'язку з тим, що кожен з членів — вправний майстер в роботі з метальною зброєю.

Члени таємного співтовариства нападали на багатих, грабували їх і віддавали отримані гроші біднякам. Це допомогло швидко завоювати визнання і повагу серед простого населення. Однак не всі райдужно сприйняли подібну діяльність. У "Будинку літаючих кинджалів" з'явилося безліч серйозних ворогів в осбличчі воїнів і чиновників.

Це сильне історичне китайське кіно, яке вражає красою кадрів і видовищними боями. Один з тих фільмів, які наповнені поетичністю і легким пафосом, притаманним китайським боям.

Жити

Багато відомих художніх фільмів про війну були створені під впливом китайської картини "Жити". У центрі сюжету 30 років життя звичайної сім'ї. Глядач отримує унікальну можливість поглянути на життя тієї епохи очима простих громадян.

Китай зазнав безліч змін і зараз знаходиться на своєму шляху до звання однієї з провідних країн світу. І хоч пройшла громадянська війна, а економіка країни пішла зовсім іншим шляхом — світогляд і цінності населення практично залишилися незмінні. Прості люди просто хочуть жити, незважаючи на нестабільність. Життя всіх членів сім'ї зображене саме так, як це було в ті часи. Саме такі сильні духом люди привели Китай до того, що у нього є зараз.

Вічна любов

Китайцями було знято безліч не тільки прекрасних фільмів світового рівня про бойові мистецтва і війну, а й мелодрами, і комедії. І "Вечная любовь" — один з них.

Прем'єра картини відбулася в 2013 році. У фільмі розповідається зворушлива історія любові. "Вічна любов" — проект мало відомої студії, а на головні ролі були затверджені актори-початківці. Але це не завадило фільму стати популярним у всьому світі.

Сюжет розповідає кілька історій кохання, кожна з яких по своєму романтична і унікальна. Тільки познайомившись, головні герої розуміють, що вони створені один для одного. Закохані були щасливі просто знаходитися поруч. Тоді вони зрозуміли, що більше ніколи не хочуть розлучатися.

Всі пари по-різному побудували відносини, але кожна пара пов'язана вічним коханням. Ця зворушлива мелодрама ідеально підійде для затишного вечора.

Крижана фантазія

Китайські фантастичні серіали мають досить специфічну графіку, але при цьому їх сюжетні лінії заворожують. Серіал "Крижана фантазія" розповідає про події, які відбуваються у вигаданому світі. Представники народу льоду відрізняються чудовою зовнішністю: у них світле волосся, дивовижно красиві блакитні очі. Також вони володіють магією.

Народ льоду протягом довгих років воює з народом вогню. У центрі сюжету два брата з народу льоду. Старшому судилося бути королем, але він не бажає цього. Все, чого він хоче, — свободи. А молодший всім серцем бажає допомогти старшому братові стати щасливим.

У серіалі цікаві персонажі і закручений сюжет. І хоч спочатку картинка здається незвичайною, з часом глядач звикає.

Каталог китайських фільмів містить краще нове і старе кіно будь-якого жанру. Визначтеся, який фільм ви хочете глянути: детективний, бойовик, документальні, військовий тощо. І сміливо починайте знайомство з китайською культурою і кінематографом.