У православному календарі це день пам'яті святого мученика Феодора Тирона. Інші назви свята: "Федір", "Хведор Тирянин", "Федір-тиран", "Ярило з сохою-бороною". Йому молилися про те, щоб знайшлися вкрадені речі і загублені люди.

Але є й інший варіант знайти крадене. Якщо хочете дізнатися ім'я злодія, треба взяти решето, увіткнути в нього ножиці, а в їх кільця протягнути вказівні пальці. Все це слід тримати на вазі, називаючи імена. На якому решето повернеться, той і вкрав. Також, аби Мара не напала на дитину над її ліжечком слід прочитати три рази "Отче наш".

Це день початку Великого посту, тому 2 березня 2020 року є Чистим понеділком.

Це день повного утримання. Християни намагаються провести цей день в чистоті. Масляні розваги залишаються в минулому, на зміну приходить зосередження і смиренність.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Народні прикмети на 2 березня

У цей день можна пити багато холодної води, близько 2 літрів в день. Два дні (включаючи середу) такого промивання водою на тлі повного голодування прекрасно очищають організм від шлаків і токсинів, в результаті свідомість прояснюється і з'являється легкість в тілі. На голодний шлунок молиться краще здатний зосередити свої думки і спрямувати їх до Бога. Мирські турботи відступають, оскільки не потрібно думати про їжу і її приготуванні. Звільняється час, щоб подумати про душу.

Зазвичай, 2 березня вдаряли морози, і вперше за минулі 3 місяці на небі з'являлися купчасті хмари. Вважали 2 березня літовказівником і по природним явищам визначали погоду на період з червня по серпень.

З давніх-давен вечірню зорю в цей день вважали ворожою для людини, так як вона з'являлася через людські гріхи, тому необхідно помолитись Мар'янмі і попросити у неї вибачення за всі гріхи.

Якщо незаміжня дівчина вийшла на вулицю і першим зустрічним виявилася жінка, то протягом року вона успішно вийде заміж.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що після покупки смаколику в "Сільпо" українець отримав хімічний опік.

Раніше повідомлялося, що вже з першого березня українці стикнуться із забороною в'їзду в Росію і перерахунком пенсій.

Також, Знай.ua повідомляв, що в Lifecell "з'їли" останні нерви українця через звичайного інтернету.