Всі фільми і серіали, які випускаються від компанії Marvel entertainment Studios є частиною величезної киновселенной. Особливістю цього великого світу є те, що всі фільми пов'язані, події переплетені та історії героїв розповідаються у різних картинах.

Існують ще серіали, які хоча і не впливають на основну сюжетну лінію оповідання, але доповнюють загальну картину того, що відбувається. Розклад їх виходу на своєму сайті опублікував Марвел.

По-справжньому зануритися в світ супергероїв допоможе правильна послідовність перегляду екранізацій коміксів Марвел. Фільмографія покаже, в якій хронологічній послідовності краще дивитися кінофільми студії Марвел, щоб остаточно закохатися і зрозуміти, що відбувається з супергероями.

Історії становлення супергероїв

Перший Месник – фільм Марвела 2011 року, в якому глядачам розповідають і показують події 1945 року. Хоча він і став п'ятим після виходу на екрани своє знайомство з киновселенной необхідно саме з цієї картини, з якої починається хронологія розповіді.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

У стрічці розкриють історію хворобливого хлопця Стіва Роджерса, який став першим супергероєм і суперсолдатом – Капітана Америки. Даний персонаж є найстарішим з Месників. Він – зразок патріотизму, чесності та добропорядності. Саме в цій частині саги розкриваються важливі поняття і глядач дізнається, що таке Тессеракт і "Гідра".

Серіал "Агент Картер" розповідає про дівчину Стіва Роджерса Пеггі Картер. Її персонаж унікальний вродженими навичками агента. Всі події у серіалі розгортаються в післявоєнні роки, коли жінок вважали більш слабкими і менш розумними, ніж чоловіків. Перешкоди не змусили Пеггі відступити і вона продовжувала захищати тих, хто не може зробити цього сам.

Капітан Марвел є одним з самих свіжих фільмів і вийшов на екрани в 2019 році. Проте подивитися його саме зараз важливо з-за того, що в ньому основні події відбуваються в 1995 році. В ньому показана історія Керол Дэнверс – саме вона і стає Капітаном Марвел, то є одним з найбільш могутніх героїв.

"Залізна людина" вийшов в 2008 році і став справжньою сенсацією, рейтинги били всі рекорди. Він перший за порядком і саме з нього почалася історія киновселенной і цілий ряд картин про супергероїв в якості головних героїв. У ньому розповідається історія становлення Тоні Старка як Залізної людини з "простого" генія, мільярдера, плейбоя і філантропа.

Починається все з полону Старка у Афганських терористів, які хочуть змусити винахідника створити небезпечну зброю масового ураження. Завдяки власному розуму він створює костюм-броню, з допомогою якого і втікає від терористів. Однак після повернення він дізнається про підступну змову в раді директорів його фірми. І тут у вирішенні проблем в компанії він вирішує вдосконалити і використати ту саму броню.

Неймовірний Халк – кіно, показане в 2008 році, яке розповідає історію доктора Брюса Беннера. Він ховається від армії, яка прагне його захопити. Разом з тим він намагається з допомогою науки знайти ліки, яке допоможе йому в моменти люті не перетворюватися на величезного некерованого зеленого монстра Халка. Однак коли протиотруту стає майже реальним, у неймовірного Халка виникає проблема у вигляді сильного суперника. За порядком – він другий проект Кінематографічної всесвіту Marvel.

Залізна людина 2 – продовження першої частини, який варто подивитися. Його дата виходу відбулася в 2010 році. В даній частині Тоні Старк наважився відкритися цілому світу і заявив у прямому ефірі, що він не просто дивний мільярдер, але і супергерой. Однак замість визнання і загальної любові він отримує небезпечного супротивника – винахідника з Росії Івана Ванко, який має намір вбити Старка.

Важливо, що Марвел починає вводити нових персонажів і глядачі вперше бачать незрівнянну Чорну Вдову. А ще тут в сцені після титрів з'являється молот Тора.

Тор вийшов на екрани наступним у 2011 році і саме його правильно дивитися по хронології після другого Залізної людини. Події у фільмі розгортаються в 2010 році одночасно з подіями, показаними в Неймовірному Халка.

Примітно, що нам показують відразу два світу – Землю і королівство богів Асгард і звичайно ж історію могутнього бога Тора. Так, він хоч і сильний, але через нерозважливість, вимушений відправитися на заслання на Землю. Як покарання він зобов'язаний жити серед звичайних людей.

Месники – саме цей фільм 2012 року показує нам всіх супергероїв в одному кадрі. Всім супергероям – Капітану Америці, Тору, Халку, Чорної Вдови, Соколиного ока доведеться об'єднатися для бою проти величезної інопланетної загрози, яка хоче знищити людство і Читаури це вдалося б, якби не загін Месників. Після титрів цій частині глядачі побачать ще одного лиходія киновселенной – Таноса. Він є одним з ключових персонажів в Марвел.

Залізна людина 3 – останній окремий фільм, в центрі якого Тоні Старк, хоча його персонажа ми ще побачимо і в інших картинах. У ньому глядачам розкривають події, які відбулися після Месників. Фільм побудований не тільки на боротьбі з новим лиходієм Мандарином, але і безлічі жартів. Гумор упереміш з героїчними подвигами стане відмінною рисою киновселенной.

Тор-2: Цартво Темряви занурює нас в історію Тора і його батьківщини Асгарда. Події будуються навколо таємничого Ефіру, який, як пізніше дізнається глядач, є одним з Каменів Нескінченності.

Перший Месник: Інша Війна – картина 2014 року розповідає про події, які сталися через 2 роки після легендарної битви за Нью-Йорк. Історія про Капітана Америка, який до цих пір намагається звикнути до життя в сучасному суспільстві, адже кілька десятиліть він пролежав в льодах. Так, він постарається розкрити таємницю Зимового солдата. Для цього йому потрібно буде об'єднатися з Ніком Ф'юрі, Чорною Вдовою і Соколом.

Нові супергерої

Вартові Галактики багатьом глядачам запам'яталися завдяки чарівним і милим персонажам – єнот Ракета і гуманоидное дерево Грут. Фільм 2014 року розповідає про команду суперлюдей позаземного походження, які захищають Чумацький шлях.

Мандрівник Пітер Квилл намагається врятувати своє життя від міжгалактичної полювання на нього після того, як у нього в руках опиняється таємничий артефакт могутнього і безжального лиходія Ронана. Для порятунку не тільки себе, але і Всесвіту, Пітер об'єднується з четвіркою ізгоїв. В його суперкоманде виявляється войовничий єнот Ракета, дерево Грут, який вміє вимовляти тільки одну фразу, смертельно небезпечна Гамора і Дракс, який одержимий жагою помсти. Нові персонажі – найкраще, що могли придумати в кінокомпанії для збільшення переглядів, адже серія з Грутом і енотом Ракетою закохала в себе мільйони глядачів по всьому світу.

Вартові Галактики. Частина 2 вийшли в прокат в 2017 році, але їх потрібно дивитися відразу після перших, так як події йдуть відразу після закінчення першої частини. Правоохоронці змушені вступати у боротьбу за збереження єдності своєї сім'ї після того, як розкривається справжня правда про батька Пітера Квилла.

Месники: Ера Альтрона продовжить розповідь про командній роботі Месників. Також творці показують фанатам нових персонажів – Червону Відьму і Ртуть. Месникам доведеться боротися з андроїдом, він і буде головним лиходієм. Причому його творцем частково виступив сам Тоні Старк, хоча ніколи і не планував такого повороту подій.

Людина-мураха – новий супергерой в киновселенной Марвел. Спочатку головний герой Скотт Ленг – шахрай і злодій, який після виходу з тюрми ніяк не може почати жити по-новому і влаштуватися на роботу. Однак замість кримінального шляху життя для Скотта, який дуже любить свою маленьку дочку, приготувала неймовірний сюрприз.

Протистояння супергероїв

Перший Месник: Протистояння показує нам зворотний бік характерів головних персонажів – супергероїв. Вони не завжди здатні об'єднатися для порятунку планети, деколи навіть у такій команді можливі серйозні розбіжності. Месники розходяться на два табори і навіть будуть битися один з одним. Саме в цьому фільмі Месники вперше зустрічають Людини-мурахи, який здатний зменшуватися до неймовірних розмірів.

Доктор Стрендж – провідник у світ магії в світі супергероїв і comics. Фільм вийшов в 2016 році і розповів історію нейрохірурга Стівена Стрэнджа, який не може повернутися до улюбленої професії після страшної автокатастрофи і змушений звернутися за допомогою до містики. Саме так повністю змінюється його доля і в результаті він стає посередником між світів реальними і альтернативними вимірами.

Тор-3: Рагнарьок – серія про Тора 2017 року, в якій глядачі побачать несподіваний поєдинок Тора і Халка, а в результаті герої спробують врятувати весь світ від загибелі всього сущого і зупинити безжальну Хелу. Киновселенная за коміксами в цій картині показала кращі якості Тора і це принесло кінокомпанії мільйони переглядів по всьому світу і величезні збори в кінотеатрах.

Месники: Війна Нескінченності – фільм 2018 року, який об'єднав усіх відомих супергероїв в одному фільмі. Вони протистоять реальну загрозу Таносу, який має намір знищити половину всесвіту з допомогою Каменів нескінченності. Дуже емоційний фільм, після якого фанати відчували спустошення і смуток.

Месники: Фінал – фільм 2019 року, який показує останню стадію війни з Таносом, який володіє Рукавичкою Нескінченності. Всі готуються до фінальної битви супергероїв проти лиходія. На кону доля Землі і всього Всесвіту.

У якому порядку ви не дивилися фільми, по черзі кіностудії або дату виходу – компанія пропонує ще кілька серіалів від кіностудії Марвел, які найбільше розкривають характери і події навколо головних персонажів. У фільмах глядачі мають можливість побачити тільки головні риси, часто хороші, а серіали, список яких показав Марвел, наводять порядок і закривають прогалини в логічних невідповідності розповіді.