В останні місяці в Україні активно обговорюються нові правила призову в армію, згідно з якими можуть піти служити юнаки з 18 років. Тому багато занепокоїлися через ці нововведення. Однак, варто переживати не тільки молодим хлопцям, а й чоловікам старше. Справа в тому, що на термінову службу в армію почнуть призивати офіцерів запасу віком до 43 років. Про це повідомляє видання "АрмияInform".

Начальник управління штабу Командування Сухопутних військ Сергій Волков розповів про офіцерів запасу, якими до 43 років, які не проходили службу в армії, але закінчили військову кафедру і отримали військові звання. Для цієї категорії військових в законі передбачена військова служба за призовом для представників офіцерського складу. Рішення про призов на службу приймається щорічно керівництвом Збройних сил України.

Призов в армію, скрін з відео
Призов в армію, скрін з відео

Сергій Волков також зазначив, що рядки призову поки невідомі, оскільки в Генштабі ще не видали наказ. Зараз відбувається підрахунок таких офіцерів, яких в майбутньому можуть призвати на службу. За законом такі призовники повинні будуть з'явитися на медичний огляд у військкомат так само, як і звичайні. При цьому немає відмінностей ні в самій процедурі оформлення в терміни відстрочки. Волков також додав, що до проведення ООС офіцери запасу залучатися не будуть.

За його словами, у військкоматах будуть проведені атестаційні комісії і після цього офіцери запасу будуть призвані на військову службу строком на 18 місяців. Заклик буде здійснюватися шляхом зарахування слухачами курсів з підготовки і підвищення кваліфікації військових Вузів. При цьому на підготовку військово-облікової спеціальності дається лише три місяці. Після цього видається призначення для проходження військової служби, яка буде проходити не в бойових частинах ЗСУ.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, українця забрали в армію просто з mcdonald's, батько б'є тривогу.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Харкові влаштували полювання на призовників, скандальний момент потрапив на камеру.

Також портал "Знай.ua" писав, що у Тернополі влаштували нічну облаву на призовників.