Після новини про першого зараженого коронавірусом в Україні в аптеках різко закінчилися маски, незважаючи на те, що ціни на них злетіли в 6 разів.

Зокрема, медичні маски стали дефіцитом у столиці України Києві. Про це пише видання "Сегодня", журналісти якого побували в столичних аптеках, щоб дізнатися, чи легко купити цей товар.

"У нас люди як раз вчора останні забрали". "Можете ходити далі питати. Але у нас їх немає", - відповідають продавці в аптеках.

В київських аптеках дорожчають маски, скрін з відео
В київських аптеках дорожчають маски, скрін з відео

В київських аптеках дорожчають маски, скрін з відео
В київських аптеках дорожчають маски, скрін з відео

Лише в одній з п'яти київських медичні пов'язки знайшлися, але коштували вони майже в шість разів дорожче, ніж раніше.

"Одна штука 14 грн. А було 2.50, так, було. Купують відразу по 20 штук. Якщо людям потрібно, то їх не бентежить така ціна", - розповіли в аптеці.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У той же час головний санітарний лікар України Віктор Ляшко запевняє, що такий ажіотаж на маски — невиправданий. Адже маску потрібно одягати хворим на коронавірус а не здоровим людям.

"У мене немає маски. Маска призначена для того, щоб надягати вже на людину, у якого є вже симптоми", - пояснює Віктор Ляшко.

Нагадаємо, в Україні виявлено коронавірус.

Йдеться про чоловіка, який приїхав з Італії. Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, коментуючи інформацію про це, зазначила, що ситуація повністю контролюється. Лікар прийняв рішення про госпіталізацію. Відповідно до затверджених алгоритмів, транспортування проводила спеціальна медична бригада.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв портал Знай.ua, хворого Папу Римського Франциска перевірили на коронавірус

Також Знай.ua писав, про симптоми коронавірусу, лікування, куди звертатися і поширення хвороби