Купівля квартири в Україні у більшості випадків є великою розкішшю, оскільки багато українців живуть у скрутних умовах. В Україні на одну людину припадає 24 метри житла, а близько 90% людей не можуть купити собі квартиру через її непіднімну вартість. Про це заявила заступник міністра розвитку громад Валентина Москаленко на форумі "Іпотека – інструмент швидкого розвитку економіки".

"В Україні на одну людину припадає 24 метри житла. При цьому критерій – 30 квадратних метрів", – сказала Москаленко. Валентина Москаленко

Покупка квартири, скріншот: YouTube
Покупка квартири, скріншот: YouTube

За словами Москаленко, близько 90% людей не можуть купити собі житло через його високу вартість. Високопосадовець назвала розвиток іпотечного кредитування в Україні важливим пріоритетом для розвитку економіки і заявила про готовність влади сприяти цьому процесу.

Варто зауважити, що поки українська влада намагається придумати, як зробити іпотеку більш доступною, ціни на первинному ринку нерухомості України готуються до серйозного зростання. За прогнозами фахівців, у найближчі 2-3 роки попит на первинному ринку може зрости мінімум в 1,5 раза. Раніше президент Володимир Зеленський пообіцяв, що ставки по іпотеці в цьому році впадуть майже вдвічі.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Покупка квартири, скріншот: YouTube
Покупка квартири, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Гончарук переплюнув Брагара з собакою, радить переключитися на наркотики і зброю

Як повідомляв портал "Знай.ua", скільки треба продати наркотиків, аби оплатити іпотеку - дилер відповів Гончаруку

Також "Знай.ua" писав, закохана парочка забула про іпотеку і зліпила "гніздечко" з вагона, справжня розкіш