Якщо ви, як і більшість жінок, мрієте про довгі і розкішних вії, але природа не нагородила вас такими, то не варто впадати у відчай і йти записуватися на нарощування.

Спочатку постарайтеся відновити і відростити власні. Це не такий швидкий процес, але зате набагато корисніше для здоров'я вій. На ринку представлено безліч засобів, що стимулюють зростання волосків. А також існують ефективні народні методи, перевірені роками.

Які звички допоможуть відростити довгі вії в домашніх умовах

Якщо волоски ослаблені, ламкі, то відростити їх ніяк не вийде. В такому випадку завданням номер один має стати їх відновлення і зміцнення. Тому потрібно виробити собі кілька корисних звичок, які поліпшать загальний стан волосяних фолікул.

  • Щодня перед тим, як лягти спати, ретельно змивайте туш і іншу косметику з очей. Дотримуватися цього правила вкрай важливо. А в ідеалі змивайте косметику по приходу додому.
  • Робіть ніжний масаж повік. Такий вплив сприяє поліпшенню кровообігу, а відповідно і кращому росту вій. Але важливо не перестаратися. Грубі руху можуть розтягнути чутливу шкіру повік.
  • По можливості купуйте нову туш кожні три місяці. І хоч термін зберігання такої продукції набагато довше, але за цей час встигає накопичитися величезна кількість бактерій, які можуть привести до запалення.
  • Намагайтеся не спати на животі. Коли вії контактують з подушкою, вони деформуються. В результаті вії ламаються і слабшають.

Народні засоби для росту вій

Як відростити довгі вії: народні способи
Як відростити довгі вії: народні способи, pixabay.com

Ще до появи сучасних сироваток і гелів, що стимулюють ріст, нашим предкам вдалося виявити унікальні властивості деяких засобів. Ці природні стимулятори широко використовуються і зараз.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Касторове масло

Засіб — потужний стимулятор росту. У складі касторової олії містяться кислоти, які стимулюють зростання волосків.

І хоч багато хто помилково радять тримати масло цілу ніч, але так робити не варто. Цей засіб — серйозний подразник, який негативно впливає на слизову і ніжну шкіру повік. І в результаті замість красивих і здорових вій можна отримати біль в очах і мішки під ними.

Опустіть щіточку в масло і обережно проведіть їй по віям. Для цих цілей підійде як щіточка від старої туші (яку потрібно ретельно відмити), так і придбати одноразові, які не потрібно щоразу відмивати, боячись забруднити маслом речі.

Засіб тримайте на віях не більше півгодини, після чого обережно змийте його засобом для зняття макіяжу. Помітного результату вдасться досягти лише через місяць. Касторову олію необхідно використовувати повноцінними курсами для досягнення максимального результату.

І хоч касторове масло відмінно справляється зі своїм завданням і сольно, все одно можна доповнити його і іншими корисними компонентами, зробивши маску.

  1. Маски для прискорення росту вій з касторовою олією:
    В рівній пропорції потрібно змішати касторову і реп'яхову олії. Ретельно перемішайте. Отриманий склад нанести на волоски і тримати близько 20-25 хв. По закінченню часу ретельно змити. Не допускати попадання в очі.
  2. Лікувальна маска з алое і касторовою олією. Особливо корисною маска буде для страждаючих від регулярних ячменів. Маска має антибактеріальний ефект, тому стане відмінною профілактикою. В рівній пропорції змішати сік алое і касторову олію. Ретельно перемішайте. Нанести на лінію росту вій на 20-30 хвилин, а потім змити. Не потрібно робити занадто багато маски. Сік алое не може довго зберігатися.
  3. Рецепт маски з касторовою олією і календулою. Для приготування вам знадобиться: сушені квіти календули — 10 г, касторове масло — 1 ч.л., вода — 0,1 л. Квітки покласти в ємність і залити водою. Довести до кипіння, потім варити ще 5 хв. Отриманий відвар процідити, чайну ложку відвару з'єднайте з чайною ложкою касторової олії. Тримати на віях не більше 30 хв. Маска допомагає помітно поліпшити зростання вій.

Реп'яхова олія

Природний активатор допомагає прискорити зростання волосків і збільшити їх густоту. У складі реп'яхової олії міститься ситостерин і стигмастерин, які стимулюють процес ділення клітин. Застосовується засіб також, як і касторова олія. Реп'яхову олію наноситься на вії і змивається через 20-40 хвилин.

Домогтися бажаного ефекту від олії вдасться тільки за умови регулярного застосування. На прояв результату піде не менше місяця.

Кращі засоби для росту вій

Як відростити довгі вії
Як відростити довгі вії, pixabay.com

Сироватки для росту вій

Сироватки, що сприяють поліпшенню росту волосся, зазвичай мають у складі масла, екстракти і вітаміни. По суті, подібні препарати ви можете приготувати вдома. Ці ж поміщені в зручну і красиву упаковку і оснащені відповідною пензлем. Ціна може сильно варіюватися в залежності від виробника і обсягу. Наприклад, за популярну сироватку від Евелін доведеться заплатити близько 70 грн. Також популярністю користується сироватка від Alerana, яка буде коштувати близько 140 грн.

Гелі для вій

На ринку представлені лікувальні гелі, що відновлюють вії і стимулюють їх зростання. Їх можна придбати практично в будь-якій аптеці. Багато дівчат використовують гелі для вій як альтернативу кольорової туші. За допомогою такого засобу вдасться підкрутити вії і посилити натуральний колір.

У складі гелів містяться різні екстракти трав, керамідів та інші інгредієнти, які зміцнюють волоски.

Вітаміни для стимуляції росту вій

На відміну від перерахованих вище засобів для стимуляції волосяних фолікулів, вітаміни призначені для внутрішнього застосування. Ви можете вибрати будь-який засіб, у складі якого містяться:

  • вітамін Е — призначений для стимуляції кровообігу;
  • вітаміни групи В — допомагають пробудити волосяні фолікули;
  • вітамін А — використовується для відновлення і зміцнення волосків і робить їх більш еластичними.

Сироватки з вмістом біматопросту

Досить спірне пункт. Спочатку біматопрост використовували як засіб для боротьби з підвищеним очним тиском. І саме зростання вій було побічним ефектом від застосування препарату. Косметологи швидко помітили ефект і почали практикувати використання біматопросту в косметичних цілях. Зараз існує багато сироваток на основі біматопросту.

Принцип дії засобу в стимуляції кровообігу і подразненні волосяних фолікулів. У зв'язку з цим зростання вій не зупиняється на етапі досягнення генетично закладеної довжини. Сироватки з вмістом біматопросту необхідно обережно наносити на лінію росту вій за допомогою пензликів.

Згідно з дослідженнями, такі склади абсолютно безпечні й ефективні.

Популярні засоби для поліпшення росту вій

Ряд продуктів заслужили довіру клієнтів за довгий час існування. Їх склади повні корисних речовин і забезпечують відмінний ефект.

Олія від Elma

Продукт приваблює натуральним складом. У ньому містяться поживні і стимулюючі ріст волосків масла, вітаміни і рослинні екстракти. Для досягнення результату потрібно регулярно використовувати засіб. Нанести краплю на вії і потримати близько 15 хвилин, після чого видалити залишки масла серветкою.

Відрізняється від простих олій тим, що має менш маслянисту консистенцію, практично не затікає в очі і не подразнює слизову. Помітний результат з'являється вже через місяць. Волоски помітно потемніють і удлинятся. Помітною перевагою олії від Elma є її вартість. Вона дуже бюджетна, але результат приємно здивує.

Гель від Talika

У складі продукту містяться натуральні рослинні екстракти. Додатковою перевагою гелю стане те, що його можуть використовувати навіть люди, що носять лінзи. Засіб не затікає в очі і не подразнює слизову. Має приємну консистенцією і дуже швидко вбирається.

Гель необхідно наносити двічі на день — вранці і перед сном. У такому режимі його потрібно використовувати близько місяця, після чого скоротити застосування до разу на день. Також гель можна використовувати в якості бази під туш.

На прояв результату піде не менше місяця. Можна спостерігати помітну зміна довжини і густоти.

Засіб від Cil-Glamour

Перевага засобу в його універсальності. Воно однаково позитивно впливає не тільки на зростання вій, але і брів. Ефективність продукту обумовлена змістом в складі біматопросту. Цей компонент не тільки стимулює зростання вже існуючих волосків, а й пробуджує сплячі волосяні фолікули. Також в складі відсутні компоненти, які можуть виступити потенційними подразниками. Потрібно всього лише нанести краплю на лінію росту вій і акуратно розподілити за допомогою щіточки, яка є у флаконі.

Деякі відгуки від користувачів говорять про те, що на початковому етапі використання засобу вії ростуть нерівномірно, але незабаром всі вії відростають рівномірно. Також відзначили, що засіб не менш ефективно для брів.

Досить дорогий засіб, як і інші з вмістом в складі біматопросту. А його склад гіпоалергенний, однак іноді трапляється індивідуальна непереносимість.

Засіб від Careprost

Згідно з обіцянками виробника, всього за 3 місяці вам вдасться домогтися максимальної довжини вій за умови регулярного застосування. При цьому будьте обережні, так як це гормональні краплі, які продаються тільки в аптеках. Якщо ви відчуєте неприємні відчуття, печіння або свербіж, то відразу зітріть засіб серветкою і більше не використовуйте.

У його складі міститься біматопрост, який і дозволяє досягти помітного ефекту.

Засіб від Cherish Lash

Продукт не тільки дозволяє домогтися стимуляції росту вій, але і помітно зміцнює їх структуру. Всього за 20 днів регулярного застосування ви помітите, що волоски стали довшими і темніше.

Засіб прискорює ріст, а також пробуджує сплячі фолікули. Його широко використовують для відновлення пошкоджених після нарощування вій. І хоч засіб не входить в сегмент бюджетних, але відмінний ефект за короткий термін робить покупку виправданою.

Коли будете вирішувати, який засіб краще купити, добре перевіряйте склад на вміст компонентів, на які у вас індивідуальна непереносимість. Якщо ви хочете відростити красиві і здорові вії, то важливо ввести собі в звичку регулярно мазати на вії обраний засіб.

Не варто чекати занадто швидкого результату. Навіть найкращий засіб не може його забезпечити. Потрібно набратися терпіння, щоб подовжити і зміцнити вії.