Після аномально теплої осені та зими в Україні склалися оптимальні умови для розмноження кліщів, які є переносниками небезпечних захворювань.

Своїми спостереженнями поділився на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook киянин Лаврентій Тарасевич.

У своїй публікації чоловік розповів, що після недовгої прогулянки природою він помітив на одязі кліщів. Також Тарасевич прикріпив фотографії одягу, на яких видно комах.

"Коронавірус це звичайно чудово, але, пам'ятається ми подібне переживали. Пташиний, свинячий, волосяний, бетонний, залізо-бетонний та інші грипи вимагають дуже великої уваги до себе)) Мене куди більше лякає це. Не хочу налякати вас, але попереджений - озброєний. Аномально тепла зима і осінь, сприяли цьому. Ось вийшов у поле на 10 хвилин походити, подихати повітрям. І різко передумав гуляти. Будьте обережні, не гуляйте в полях і лісах без спрею від кліщів. Я таких товстих і вгодованих товаришів навіть навесні не зустрічав на ногах, а ходжу я по лісах чимало", - йде мова в оригінальному дописі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Кліщі небезпечні не лише своїми укусами, але й інфекціями, які вони можуть переносити - кліщовий бореліоз (хвороба Лайма), кліщовий вірусний енцефаліт, марсельська гарячка та інші.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у київському метро з'явився коронавірус - що потрібно знати, щоб вижити.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кліщі атакують українців: лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також "Знай.ua" писав, що найбільше дістанеться дітям та тваринам: українців попередили про невидиму небезпеку на відпочинку.