Нарешті потеплішало, і українці вибираються на природу. Але варто пам'ятати, що у травні-червні починається не тільки сезон шашликів, але й сезон кліщів.

Любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погоднім умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Українцям загрожує енцефаліт та хвороба Лайма, також відома як бореліоз. І якщо першим заражаються одиниці, то бореліоз - серйозна проблема для багатьох.

Страшна хвороба уражає нервову і серцево-судинну системи, суглоби і опорно-руховий апарат і може призвести до інвалідності. Перед виїздом на природу, варто вжити ряд заходів, щоб захистити себе від цих жахливих істот.

1. Правильний одяг.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Після декількох місяців важких пальто і громіздких светрів останнє, що вам потрібно, - це сховатися під великою кількістю одягу. Але одяг з довгими рукавами і штанинами краще захищає тіло від цих всюдисущих комах. Штанини на природі краще заправити в шкарпетки, як би смішно це не виглядало.

2. Не шкодуйте грошей на спреї.

Коли страшенно жарко для довгих рукавів, і ви жадаєте відчути сонце на своїй шкірі, обробіть її засобів від комах, радить д-р Майкл Зимринг з медичного центру Mercy в Балтіморі, штат Меріленд.

Шукайте сполуки, що містять DEET, пикаридин або масло евкаліпта і лимона. Ви можете навіть обприскати свій одяг перметрином, який залишиться на одязі навіть після декількох циклів проходження через пральну машину.

"Перметрин діє протягом чотирьох-шести тижнів, а може і довше", - говорить доктор.

3. Перевіряйте шкіру.

Навіть якщо ви будете слідувати всім порадам по боротьбі з кліщами, все одно ретельно перевіряйте вашу шкіру на наявність кліщів після поїздки на природу.

4. Прийміть душ.

Прийміть душ незабаром після того, як були на відкритому повітрі. Душ протягом найближчих двох годин знижує ризик укусу кліща. Пам'ятайте, що кліщ присмоктується до тіла протягом приблизно двох годин.

5. Не думайте, що кліщі ховаються тільки в лісі.

Кліщі - більше, ніж просто неприємність для туристів і любителів активного відпочинку. Вони також можуть бути знайдені в міських парках і на яблунях на задньому дворі. Кліщі можуть легко зачепитися за птахів, мишей та інших тварин, а потім перестрибнути на вас, поки ви насолоджуєтеся недільним пікніком.

Нагадаємо, стало відомо, яка хвороба убила півтисячі людей у Страсбурзі.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені показали найстрашніших комах, які є смертельно небезпечними для людей.

Також Знай.ua писав про те, що лікарі жахнулися, дізнавшись, які паразити вбили молодого чоловіка.