Мільйони різновидів комах, які живуть сьогодні на землі, грають найважливішу роль в екосистемі нашої планети. Багато досить милих та нешкідливих. Зазвичай ми їх ігноруємо або відганяємо, якщо вони дратують дзижчанням або підповзають занадто близько. Однак, деякі комахи незважаючи на свій простий вигляд дуже небезпечні.

Як правило, смертельно небезпечні комахи поділяються на дві категорії: або вони є переносниками інфекцій, тобто не смертельні самі по собі, або ж вони вводять в кров жертви отруту, яка і призводить до смерті людини або тварини.

Іноді небезпечні комахи не вбивають, але можуть серйозно нашкодити і залишити неймовірно болючі спогади від контакту.

1. Американська мураха-жнець

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Найотруйніша комаха у світі. Містять найбільш токсичну отруту, яка складається з амінокислот, пептидів та білків. Мураха атакує здобич своїми кліщами і прискає отруту так рясно, як це можливо.

Коли американська мураха-жнець жалить свою жертву, вона викидає феромони, які подають іншим мурашкам в колонії сигнал приєднатися до атаки.

Треба всього 12 укксів, щоб вбити щура, і 350, щоб убити людину.

Біль від уколу також вважається однією з найсильніших за Шкалою сили укусу Шмідта, досягаючи третього рівня з чотирьох. Біль триває 4–8 годин.

2. Мураха-куля

Її прозвали так через дуже болючі укуси. Найчастіше мурах-куль зустрічають в Центральній і Південній Америках.

Згідно Шкали сили укусу Шмідта, мурашки-кулі присвоєно четвертий — найвищий рівень — болі.

Це також найбільшамураха у світі, яка досягає 2,5 см у довжину, і володіє потужним отруйним жалом, яке може виробляти агонізуючий ефект на потерпілого до 24 годин.

3. Гігантська сколопендра

Досягає максимальної довжини 35 см, амазонська гігантська сколопендра вважається найбільшою у світі. Її часто зустрічають у Південній Америці і на Карибах.

Це агресивна і нервова комаха, яка захоплює ворога всіма ногами під час боротьби. Її отрута смертельна для багатьох невеликих тварин. Для людей отрута не смертельна, але заподіює сильний біль, викликає озноб, лихоманку і загальну слабкість.

4. Муха цеце

В основному мешкають в Африці. У мухи є крихітні зубці у роті, які встромляються в шкіру жертви. Ці комахи також переносять хвороби, зокрема, африканський трипаносомоз або сонну хворобу. Якщо людину не лікувати, інфекція зазвичай буває смертельною.

5. Людський шкірний овод

На рахунок цих мух припадають величезні втрати яловичини в тропічній Америці. Самка мухи прикріплює свої яйця до комарів, інших мух і комах, які переносять яйця до "хазяїна". Тепло тіла змушує яйця вилуплюватися і личинки проникають крізь шкіру.

6. Африканизована бджола

Отрута африканизованої бджоли не сильніше, ніж звичайної. Але вона атакує великими зграями і тому представляє таку загрозу для людей.

7. Бродяча мураха

Колонії бродячих мурах, які містять до 22 млн особин, мають тенденцію пересуватися на нове місце кожен день. Бродячі мурахи атакують все на своєму шляху, включаючи змій, птахів, ссавців і навіть людей. Вони використовують свої потужні ріжучі щелепи, щоб нападати.

8. Азіатський величезний шершень

У азіатського гігантського шершня 6 мм жало, яке впорскує отруту, яка здатна розчинити людську тканину. У 2013 році ці гігантські шершні вбили понад 40 осіб і більше 1600 осіб постраждали після групових атак.

Найбільший вид шершнів у світі проживає у Східній Азії і найчастіше зустрічається в горах Японії.

9. Пухнаста гусениця

Це комаха має унікальну зовнішність і схожа на мікроскопічного пухнастого звіра. Але помацати її погана ідея. Це найотруйніша гусениця в США, здатна заподіяти жахливий біль.

Жало пухнастої гусениці може стати причиною пульсуючого болю, печіння, висипання, набрякання, нудоти, болю в животі, головного болю і шоку.

10. Гусениця сатурнії

Ця гусениця живе в Південній Америці і на її совісті кілька смертей щороку. Відомо про більше 500 жертв гусениці сатурнії. Комаху називають "гусениця-ассасін" або "гусениця-вбивця".

Її крихітні щетинки викидають потужний токсин, що стає отруйним при ковтанні. Отрута може стати причиною симптомів гангрени, крововиливу в мозку і навіть смерті. Сильні коагулянти токсину завадять зупинитися кровотечі і зрештою, стануть причиною смерті.

Нагадаємо, зоологи виявили новий вид павуків, який схожий на персонажа із Зоряних воєн.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сотні паразитів у головному мозку знищили молодого хлопця.

Також "Знай.uа" писав, вчені показали моторошну істота, яка заселила нашу планету.