На днях у мережі оприлюднили результати опитування, яке дає відповідь на те, чи варто жінкам йти в політику, і хто, на думку українців, повинен в сім'ї заробляти гроші.

Відповідне дослідження провела соціологічна група "Рейтинг".

Як відзначається, згідно з даними опитування, більшість українців вважають, що жінкам і дійсно варто йти у політику. Так, близько 82% опитаних підтримали таке твердження, і лише 12% висловили протилежну думку.

Скріншот опитування
Скріншот опитування

Окрім цього, в українці запитати щодо розподілу обов'язків в сім'ї, і ось що вони заявили: частіше в їхній родині (парі) готує їжу жінка (64%). Лише близько чверті відзначили, що ця роль в їх союзі поділена порівну.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Скріншот опитування
Скріншот опитування

Обов'язки по вихованню дітей і заняття господарськими справами також, на думку опитаних, покладені на жінок (52% і 43% відповідно). Про те, хто має більше вільного часу відповіді розділилися наступним чином: жінок - 33%, чоловіків - 30%, обох статей - 28%.

Скріншот опитування
Скріншот опитування

Стосовно того, хто в домі глава, то відповіді вказують на те, що частіше цей обов'язок покладається на чоловіків - такої думки дотримуються 39%, а жінки - 29%. Більша частина опитаних відповіли, що в їхній родині (парі) більше заробляє саме чоловік, 23% - жінка, 17% - відповіли, що обидва заробляють приблизно однаково.