Не завжди для романтики повинен бути привід. Якщо ви боїтеся розчарувати свою другу половинку і не знаєте, як влаштувати незабутній романтичний вечір — не біда. У статті ви дізнаєтеся про різні ідеї, завдяки яким вам вдасться зробити приємно своєму чоловікові або дружині.

Подібні вечори необхідні не тільки на початковому етапі відносин, але і подружжю. Це ідеальний спосіб підтримувати гармонію і взаєморозуміння у відносинах.

Організувати чудовий вечір можна навіть не витрачаючи багато грошей. Якщо докласти зусиль і підключити фантазію, то ви зможете недорого влаштувати дивовижний вечір. Адже для дівчини вкрай важлива увага, а не кількість витрачених грошей.

Романтична вечеря вдома

Найпростіший і затишний варіант. Саме домашнє приміщення якнайкраще налаштовує на інтимний і романтичний лад.

Однак розумійте, що в реальному житті ви навряд чи будете годиннами безперервно говорити один одному зворушливі фрази про любов. Тому заздалегідь продумайте план вечора. Також важливо не забути про розваги та інші деталі.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як підготуватися до романтичного вечора вдома

  • Перед романтичним ввечером створіть інтригу. Напишіть запрошення від руки і непомітно підкладіть в сумку хлопця/дружини. Або ж можна покласти його в машину. Побризкайте запрошення своїми духами.
  • При створенні запрошення поекспериментуйте з оформленням. Використовуйте гарний і яскравий декор, що налаштовує на романтичний лад. Але важливо не тільки привабливо оформити, а й додати трохи конкретики і уточнити, де і коли вашу другу половину чекає сюрприз.
  • Красиво прикрасьте стіл. Накрийте його ажурною скатертиною, поставте кращий посуд і додайте живі квіти. Поверніть красиво серветки. Завершіть картину свічками. Ваша улюблена неодмінно оцінить такі старання. Також можна посипати стіл пелюстками троянд або мерехтливими сердечками. Ідеальне оформлення допоможе вашій другій половинці зрозуміти, що ви дійсно намагалися зробити їй приємно і витратили час.
  • Особливу увагу приділіть музичному супроводу. Романтична музика для ідеального вечора повинна бути ненав'язливою і не відволікати від один одного, виконуючи роль фону.
  • Без відповідного освітлення створити потрібну атмосферу буде складно. У пріоритеті приглушене світло, яке можна створити за допомогою свічок і гірлянд.
  • Ніяких гаджетів. Вимкніть телевізор, комп'ютер тощо. Цей вечір ви повинні провести тільки удвох.
  • Приділіть увагу одягу, який ви хочете надіти. Можливо, у вас є якісь наряди, які обом нагадають про чудесний вечір. При цьому ви не повинні відчувати дискомфорт. А якщо ви хочете вразити чоловіка і створити вау-ефект, то надіньте еротичний комплект білизни і зустріньте його тільки в ньому.
  • Заздалегідь продумайте, чим ви займетеся після вечері. Ви можете продовжити проводити час удвох вдома або піти прогулятися нічним містом.

Ідеї для романтичного вечора в домашніх умовах

Ідеї для романтичного вечора
Ідеї для романтичного вечора, pixabay.com

Не обов'язково обмежуватися тільки вечерею і парочкою свічок. Візьміть до уваги інтереси другої половинки і тоді ви досягнете бажаного результату.

Романтик у ванній

Такий вечір точно не залишить байдужим навіть найпрагматичнішу людину. Гаряча ванна поруч з дорогою людиною з келихом вина в оточенні свічок — що може бути краще? Романтична обстановка допоможе розслабитися після важкого робочого дня.

Потрібно заздалегідь купити свічки, піну для ванни і ефірні масла. При цьому потрібно точно знати про смаки коханої людини, щоб вона не відчував дискомфорт від аромату. Розкидайте на підлозі троянди або зробіть доріжку з пелюсток до самої ванни.

Можна поставити ноутбук і паралельно подивитися романтичну комедію. І насолоджуватися переглядом. А також зробити прийом ванни естетично красивим допоможуть бомбочки для ванної. Їх можна зробити як своїми руками, так і купити вже готові.

Затишний вечір в стилі Міккі-Маус

Іноді повсякденна рутина змушує зовсім позабували про безтурботне дитинство. Всі дні проходять за однаковим розпорядком і не залишається часу для веселощів і багатьох простих радощів.

Якщо ваша друга половинка часто втомлюється на роботі, допоможіть їй знову зануритися в дитинство. Красива постільна білизна, милі парні піжами, солодке — все це неодмінно підніме настрій. А доповнити атмосферу допоможуть улюблені мультфільми або фільм з дитинства. Запасайтеся гарячим шоколадом, маршмеллоу і насолоджуйтеся.

А якщо ви налаштовані на продовження, то придбайте незвичайний і спокусливий костюм в стилі Мінні-Маус.

Тематичний вечір

Ідеальний і оригінальний варіант для прагматиків, які вважають свічки, вино і романтичне кіно занадто солодкими. Ідея повинна бути такою, що запам'ятовується. Згадайте, про що ваша кохана людина розповідає із захопленням.

Це може бути як епоха 70-их, так і Франція. Підготуйте відповідні страви, костюми, знайдіть відповідну музику і насолоджуйтеся один одним. Підготуйте своїй другій половинці невеликий сюрприз, пов'язаний з тематикою вечора, придумайте цікаві ігри.

Танці

Згадайте, коли ви в останній раз танцювали? Пора згадати минуле. Танці — відмінний початок вечора, який закінчиться незабутнім продовженням. Між партнерами будуть просто вирувати іскри.

І зовсім не важливо, чи майстерно ви володієте технікою танцю чи ні. Головне — отримуйте задоволення. А щоб вразити чоловіка, надіньте свою кращу вечірню сукню, зробіть гарний мейк і будьте чарівні.

Масаж

Правильне освітлення, купа свічок, пелюстки троянд, красива постільна — ідеальна атмосфера для масажу та романтичного вечора. Створіть плей-лист із спокійних і чуттєвих композицій, придбайте масажні масла.

Зустріньте партнера в халатику і починайте робити масаж чоловікові. Потім ви можете помінятися.

Вечір у каміна

Не у багатьох в квартирі є камін. Але це ідеальне місце для затишного вечора з коханою людиною. Запаліть камін, укутати пледом з хлопцем, відкрийте пляшку улюбленого вина або шампанського, доповніть все фруктами, сиром і насолоджуйтеся компанією.

Відкладіть в сторону всі гаджети і просто говоріть про все. Згадайте найромантичніші і веселі моменти, які ви пережили разом. Перегляньте спільні фотографії. Такі моменти допоможуть згадати, як вам буває добре разом, навіть якщо зараз у відносинах настала криза.

Меню на романтичну вечерю: що приготувати

Що приготувати на романтичну вечерю
Що приготувати на романтичну вечерю, pixabay.com

При створенні меню врахуйте ряд моментів:

  • додайте в меню афродизіаки. Ця маленька хитрість допоможе налаштуватися на потрібний лад. Але серед афродизіаків є "вороги" для романтичного поцілунку. Наприклад, часник та імбир;
  • обирайте прості і легкі для перетравлення рецепти. Вся романтика буде зіпсована, якщо ви весь день простоїте біля плити, а ввечері будете валитися з ніг;
  • не потрібно готувати повноцінний святковий стіл, щоб наїсться досхочу. Але і скромний стіл з кількома фруктами та тістечками навряд чи вразить чоловіка. Приготуйте м'ясо або рибу, а також смачний гарнір;
  • в цей раз відмовтеся від занадто жирних і гострих страв. Вони можуть викликати важкість у животі і геть відбити бажання на щось ще;
  • особливо важливо приділити увагу презентації. Їжа повинна виглядати апетитно і красиво;
  • і хоч для романтичної вечері цілком доречний алкоголь, то тут важливо не переборщити.

Рецепти

Рецепти на романтичну вечерю
Рецепти на романтичну вечерю, pixabay.com

В ідеалі здраво оцінюйте свої кулінарні здібності і не беріться за приготування страв, з якими навряд чи зможете впоратися. А далі ви ознайомитеся з простими рецептами, на приготування яких не потрібно багато сил.

Салат з копченим м'ясом

Легкий і свіжий салат з пікантним присмаком за рахунок поєднання пряної кориці і копченого м'яса. А також блюдо дуже швидко готуватися.

Що знадобиться для приготування:

  • копчене м'ясо — 0,1 кг;
  • свіжі огірки — 2 шт;
  • морква — 1 шт;
  • редис — пучок;
  • суміш для салату — 0,1 кг;
  • кориця — 0,5 ч.л;
  • оливкова олія — для заправки;
  • спеції і сіль — за смаком.

Як готувати:

  1. Тонкими брусками порізати м'ясо.
  2. Очистити моркву. Всі овочі нарізати кільцями.
  3. На дно салатниці потрібно покласти суміш для салату, зверху викладіть нарізане м'ясо, овочі і ретельно змішати компоненти.
  4. Далі настав час приступити до приготування заправки. Для цього змішати корицю, сіль, спеції і оливкове масло. Все перемішати.
  5. Отриману заправку додати в салат і перемішати.

Салат з куркою "Легкий флірт"

Такий легкий салат відмінно поєднується практично з будь-яким гарніром і м'ясом. Виходить бюджетно і дуже смачно.

Інгредієнти:

  • філе — 0,2 кг;
  • маслини — 0,1 кг (без кісточок);
  • твердий сир — 0,1 кг;
  • помідор — 2 шт;
  • цибуля — 1 шт;
  • морква — 1 шт:
  • петрушка — пучок;
  • масло для заправки;
  • спеції і сіль — за смаком.

Як приготувати:

  1. Філе курки порізати на невеликі кубики.
  2. Надіслати на розпечену сковороду і смажити на олії до появи апетитної золотистої скоринки.
  3. Маслини потрібно розрізати на навпіл.
  4. Подрібнити зелень.
  5. Цибулину і твердий сир необхідно нарізати кубиками.
  6. Моркву натерти, а помідори порізати на дольки.
  7. Всі інгредієнти потрібно перемішати, додати сіль і спеції.
  8. Додати рослинне масло і знову перемішати.

Реберця з соусом з малини

Свинячі реберця з вишуканим малиновим соусом нікого не залишать байдужим.

Що знадобиться для приготування:

  • свинячі ребра — 0,5 кг;
  • малина — 0,2 кг (можна використовувати заморожену);
  • вершкове масло — 0,05 кг;
  • мед — 4 ч.л;
  • соєвий соус — 4 ч.л;
  • борошняний порошок — 1 ст.л;
  • крохмаль — 1 ст.л;
  • цукровий порошок — 1 ст.л;
  • французька гірчиця — 1 ст.л.

Як готувати:

  1. Спочатку потрібно підготувати маринад для реберець. Для цього необхідно змішати мед з соєвим соусом. Отриманий маринад вилити до реберець, ретельно перемішати. Залишити маринуватися в прохолодному місці на 2 години.
  2. По закінченню часу відправити ребра в форму, в якій вони будуть пектися. Потім вилити залишки маринаду і накрити форму фольгою.
  3. Надіслати в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікати годину.
  4. Потім зняти фольгу і відправити в духовку ще на півгодини.
  5. Пора приступити до приготування соусу. На сковороді розтопити масло, додати ягоди малини і цукор. Додати до них 3 ст.л води і трохи протушкувати.
  6. Після чого додати борошно, крохмаль. Все перемішати і додати півсклянки води. Залишити варитися до появи густої консистенції.
  7. Ребра подавати в гарячому вигляді, политі малиновим соусом.

Запечена риба в маринаді з мандаринів

Вишукане поєднання риби з солодкістю і кислинкою мандаринів приємно вразить. Ця страва стане відмінним доповненням романтичної вечері.

Необхідні інгредієнти:

  • філе риби — 4 штуки;
  • мандарини — 4-5 шт;
  • кориця — 0,5 ч.л;
  • вершкове масло, зелень, сіль і спеції — за смаком.

Як готувати:

  1. Необхідно взяти сік з 2 мандаринів, туди ж додати сіль і спеції.
  2. Маринадом залити філе, дати настоятися протягом 15 хвилин.
  3. Потім обсмажити замариновані філе на вершковому маслі.
  4. Перекласти на тарілку.
  5. Решту мандаринів відправити на сковороду і обсмажити. Викласти на тарілку до риби, соком полити готове філе. За бажанням прикрасити зеленню.

Тірамісу з персиками

Ніжний десерт, на приготування якого не піде багато часу.

Інгредієнти:

  • консервовані персики — кілька штук (за смаком);
  • бісквітне печиво — 12 штук;
  • яйце — 2 шт;
  • цукрова пудра — 4 ч.л;
  • маскарпоне — 0,150 кг;
  • ванільний цукор — 1 ч.л.;
  • шоколад — для прикраси.

Як готувати:

  1. Розбити яйця. Акуратно відокремити жовтки від білків.
  2. До жовтків потрібно додати цукор і ваніль. Ретельно перемішати і збивати до утворення піни.
  3. Після цього вспипати в яєчну масу вершковий сир і знову збити.
  4. Далі збити білки в піну.
  5. У масу з жовтків і маскарпоне поступово додавати збиті білки.
  6. Ретельно перемішати.
  7. Бісквітне печиво вмочити в сироп з-під консервованих персиків.
  8. Викладати в форму.
  9. Нарізати персики.
  10. Зверху викласти отриманий крем і нарізані персики.
  11. Шоколад (в ідеалі чорний і білий) натерти на тертці і прикрасити презентаційну тарілку і десерт.
  12. Надіслати остигати в холодильник.

Ідеї для романтичного вечора поза домом

Романтичний вечір поза домом
Романтичний вечір поза домом, pixabay.com

Іноді хочеться якогось різноманіття. Провести романтичний вечір удвох в цікавому місці — це те, чого не вистачає через повсякденну рутину.

Прогулянка нічним містом

Рушайте в романтичний парк або сквер. Романтика нічних вулиць, освітлених ліхтарями, неодмінно налаштує на позитивний лад. По дорозі можна робити коханій людині маленькі сюрпризи.

Також ви можете відвідати оглядовий майданчик і милуватися на нічне місто з висоти. А після цього ви можете продовжити вечір в готелі, забувши про побут і інші звичні речі. І проведіть там бурхливу ніч з дружиною.

Зустріти захід або світанок Сонця

Підіть і помилуйтеся зоряним небом, візьміть з собою плед і їжу. Проведіть прекрасний день і зустріньте разом світанок. Що може стати більш романтичним завершенням?

В ідеалі робити це влітку, щоб не було надто холодно, також важливі погодні умови. Заздалегідь поцікавтеся, з яких точок міста найкраще видно світанок і вирушайте туди.

А якщо поблизу є пляж або озеро — це неодмінно зіграє на руку. Такий варіант припаде до душі навіть не романтичним натурам. Тихі і затишні вечори на природі особливо запам'ятовуються жителям великих мегаполісів.

Купання вночі

Рушайте з дівчиною на відокремлений пляж вночі. Місяць, який освічує водойму, зірки — все це дозволить зробити вечір романтичним. Підготуйте легкі і смачні закуски, свічки і плед.

Знаходження в воді один на один в романтичній атмосфері стане незабутнім. А потім ви можете укутати теплим пледом і насолоджуватися звуками хвиль. Але не йдіть на пляжі, на яких зазвичай велике скупчення людей, які можуть порушити романтику.

В першу чергу важливо, щоб обране проведення часу припало до душі як хлопцеві, так і дівчині. Партнеру буде приємно бачити ваші старання і зрозуміти, що ви думали і про їхні інтереси.