Вечеря може стати приємним завершенням важкого робочого дня. Саме тому багато господинь приділяють особливо багато уваги вечірньому прийому їжі. Але іноді звичні страви набридають і хочеться порадувати сім'ю чимось цікавим, внести нові ідеї в домашній раціон. Далі ви дізнаєтеся прості і дуже смачні варіанти страв, на приготування яких не піде багато часу.

Шакшука

Шакшука, як приготувати
Шакшука, як приготувати, www.gastronom.ru

Національна страва Ізраїлю. Шакшука — це яєчня, приготовлена разом з томатами, болгарським перцем і спеціями. Ці інгредієнти знайдуться практично в кожному холодильнику, що можна назвати безсумнівним плюсом цього смачного і швидкого рецепта. Про це блюдо мало хто чув, тому вдасться вразити гостей і зробити звичне меню більш цікавим. Його по праву можна назвати одним з кращих рецептів на швидку руку.

Що знадобиться для приготування 2 порцій:

  • куряче яйце — 2 шт;
  • томати великого розміру — 1-2 шт;
  • солодкий перець — 1 шт (великий);
  • цибулина — 0,5 шт;
  • часник — 2 зубчики;
  • спеція зіра — за смаком;
  • сіль, перець — за смаком.

Приготування:

Популярні новини зараз

Софія Ротару показала фото з 50-річною невісткою, виглядають ровесницями

У Київстар повідомили про технічні роботи: що потрібно знати абонентам

Кім Кардашьян у вузькій білизні похвалилася ідеально поставою, тільки попа випирає

Собаки, що вміють говорити та писати – які надсекретні експерименти проводив Гітлер під час війни

Показати ще
  1. Підготуйте цибулину, очистіть від шкірки, подрібніть.
  2. Дрібно поріжте часник.
  3. Солодкий перець і томати наріжте кубиками.
  4. Підготуйте сковороду, розігрійте. Викладіть на неї подрібнену цибулю, обсмажте до золотистого кольору.
  5. Потім додайте дрібно нарізаний часник.
  6. Підсмажуйте ще кілька хвилин.
  7. Всипте туди томати і болгарський перець.
  8. Додайте спеції.
  9. Все ретельно перемішайте і тушкуйте протягом 30 хвилин. Перші кілька хвилин сковорода повинна бути накрита кришкою, а потім готувати без неї.
  10. За цей час практично весь сік від овочів повинен випаруватися.
  11. Візьміть дерев'яну лопатку. Зробіть нею "отвори" для яєць в овочевій масі. Вбийте в кожну лунку по яйцю. Додайте сіль і перець.
  12. Потрібно тушкувати під кришкою близько 10 хв.
  13. Подавайте в гарячому вигляді зі свіжим хлібом.

Котлети по-київськи

Котлети по-київськи, Фото: Смакота

Популярне українське блюдо. Багато господинь знають не з чуток про труднощі приготування цієї страви. Готова котлета повинна подаватися на спеціальній грінці, куди після розрізання котлети по-київськи стече вершкове масло. Приготуйте таку страву чоловікові, і він буде просто в захваті.

Які продукти знадобляться для приготування 3 котлет:

  • куряча грудка — 1,5 шт;
  • вершкове масло — 30 г;
  • курячі яйця — 1 шт;
  • сухарі для панірування — 100 г;
  • борошно — 3 ст.л;
  • сіль, чорний мелений перець — за смаком;
  • рослинне масло (рафінована) — 1 літр;
  • зелень — при бажанні (в оригінальному рецепті в масло нічого не додається, але багато хто воліє додавати зелень).

Приготування:

  1. Візьміть грудку і очистіть від жирових прошарків, кісточки. На формування однієї котлети по-київськи йде приблизно половина курячого філе. Далі притисніть долонею м'ясо і обріжте нижню частину.
  2. Розріжте грудку на 2 частини. В ідеалі потрібно зважити отримані шматочки. Філе на кожну котлету має важити 80 грам.
  3. Накрийте харчовою плівкою і відбийте молоточком. Товщина не повинна перевищувати 5 мм.
  4. Додайте сіль і перець за смаком.
  5. Візьміть вершкове масло і розділіть на 3 шматки по 10 грам.
  6. Використовуйте рукавичку і сформуйте з масляного бруска овальну "котлету".
  7. Щоб масло добре тримало форму, помістіть його на якийсь час в холодну воду.
  8. Тепер настав час приступати до формування котлет. Відбите філе покладіть на дошку гладкою стороною вгору, на край м'яса покладіть масло.
  9. Загорніть краї відбитого філе таким чином, щоб вони повністю покривали масляною брусок.
    Тепер можна далі загортати. Слідкуйте за тим, щоб м'ясо повністю покривало масло. Краї відбивною потрібно загнути всередину і згортати рулетом.
  10. Намочіть руки і притисніть долонями котлету. Це допоможе вийти зайвому повітрю.
  11. Сформуйте таким чином 3 котлети.
  12. Потім викладіть на тарілку і відправте в холодильник на півгодини.
  13. Через 30 хвилин почніть готувати яєчну суміш. Вилийте яйце в миску, додайте солі.
  14. Добре збийте за допомогою вилки.
  15. Підготуйте паніровку. У різні ємності всипте борошно і сухарі.
  16. Панірувати котлети потрібно в такому порядку: борошняний порошок, потім яйця, сухарі, яйця і знову сухарі. Покладіть котлети на дошку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
  17. Тепер потрібно підготувати каструлю, в якій будуть смажитися котлети по-київськи. Залийте в неї рослинне масло в такій кількості, щоб воно повністю покривало котлети. Температура масла не повинна бути нижче 140 градусів.
  18. Пора викладати котлети у фритюр. Робиться це за допомогою шумівки.
  19. Смажте на середньому вогні протягом 5-6 хвилин. Якщо сумніваєтеся, що котлети готові, надріжте кінчик першої котлети.
  20. Дістаньте котлети і викладіть на блюдо.
  21. Смачні котлети по-київськи стануть прекрасним гарніром до картопляного пюре, спагетті або гречки. Після такої вечері в захваті будуть всі члени сім'ї.

Паста з брокколі, шинкою і сиром

Паста з брокколі, шинкою і сиром
Паста з брокколі, шинкою і сиром, receptomio.info

Багатьом дітям погано навіть від думки про брокколі. Вони вважають за краще шкідливі ласощі, але потрібно знайти правильні рецепти, які допоможуть змінити їхню думку. Саме після пасти з брокколі вони неодмінно зрозуміють, що можна поїсти щось смачне і одночасно корисне для організму. А спеції зроблять смак пряним і цікавим.

Які продукти знадобляться:

  • паста — 500 г;
  • брокколі — 0,6 кг;
  • шинка — 0,4 кг;
  • твердий сир — 0,3 кг;
  • спеції (середземноморські трави) — 2 ч.л;
  • масло вершкове — 80 грам;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Капусту брокколі розберіть на суцвіття.
  2. Надішліть в підсолену киплячу воду і варіть близько 5 хвилин.
  3. Натерти твердий сир на крупній тертці.
  4. Наріжте шинку смугами.
  5. Шматочок масла відправте на сковороду, розтопіть, додайте рослинного масла (2 ложки). Це допоможе уникнути підгорання вершкового масла.
  6. Потім відправте на розпечену сковороду шинку, додайте середземноморські спеції і готуйте до рум'яності.
  7. Потім додайте суцвіття брокколі і готуйте ще 5 хвилин.
  8. Далі потрібно зварити пасту, після того, як вона буде готова, злийте залишки води і додайте всі інші інгредієнти. Все ретельно перемішайте. Подавати в гарячому вигляді.

Картопля по-селянськи

Картопля по-селянськи, Фото: Гармонія Тіла

Улюблена страва дітей. Спеції надають картоплі цікавого смаку. Для приготування потрібно мінімум інгредієнтів, а результат приємно здивує. Картопля по-селянськи — чудовий швидкий рецепт для тих, хто хоче недорого поїсти. Така ідея сподобається як дитині, так і хлопцеві. А якщо зготувати до картоплі легкий овочевий салат, то вийде ще смачніше.

Що необхідно на 2 порції:

  • картопля — 650 г;
  • рослинне масло — 2 столові ложки;
  • спеції: сіль, паприка, куркума, сухий часник, суха гірчиця, коріандр, чебрець, майоран і кріп.

Як готувати:

  1. Очистіть картоплю, добре промийте.
  2. Наріжте акуратними часточками однакового розміру.
  3. Картопляні дольки відправте в каструлю і залийте окропом. Накрийте каструлю кришкою і варіть протягом 4 хвилин.
  4. Злийте всю воду і дайте картоплі охолонути.
  5. Розігрійте духовку до 220 градусів.
  6. З'єднайте всі спеції і додайте до них масло.
  7. Все ретельно перемішайте.
  8. Далі потрібно додати масло зі спеціями до картоплі.
  9. Ретельно перемішайте, щоб вся картопля була в маринаді.
  10. Деко застеліть фольгою і викладіть на нього картопляні дольки. Випікайте близько півгодини.
  11. Але головне орієнтуватися на стан картоплі, так як духовки у всіх працюють по-різному.

Картопля "Дюшес"

Картопля "Дюшес"
Картопля "Дюшес", veganejdan.blogspot.com/

Блюдо виглядає по-святковому, а головне рецепт простий у приготуванні і недорогий. Усередині картопля виходить дуже ніжною, а зовні видно апетитну скоринку. Рецепт також відмінно підійде в якості вечері для чоловіка або хлопця.

Які інгредієнти потрібні для приготування 8 порцій:

  • картопля — 750 грам;
  • масло вершкове — 50 грам;
  • вершки (нежирні) — 40 грам;
  • твердий сир — 30 г;
  • сіль за смаком;
  • чорний мелений перець — за смаком;
  • мускатний горіх — щіпка;
  • жовток яйця — 2 шт.

Як приготувати:

  1. Спочатку підготуйте духовку. Розігрійте її до 220 градусів. А деко необхідно застелити пергаментом.
  2. Картоплю очистіть і наріжте на кубики, відправте в каструлю. Залити водою так, щоб вона покривала картоплю на 5 см.
  3. Всипте сіль.
  4. Картопля повинна закипіти, після чого можна зменшити вогонь і варити ще 10-15 хв. Потім злийте воду і дайте картоплі охолонути.
  5. Картоплю перекладіть в глибоку миску і мніть до стану пюре. Потім відправте в отриману однорідну масу вершкове масло, добре перемішайте.
  6. Влийте вершки, додайте сир, сіль, перець і мускатний горіх.
  7. Добре перемішайте.
  8. По черзі додайте жовтки, кожен раз добре перемішайте. Пюре готове.
  9. Далі відправте його в кондитерський мішок. Для приготування картоплі "Дюшес" потрібно використовувати насадку-зірочку.
  10. Видавлюйте пюре з мішка на підготовлене деко. Відстань між "горбками" має бути такою, щоб вони не стикалися. В ідеалі ширина повинна бути 7 см, а висота — 5 см. А тепер потрібно відправити в холодильник, щоб пюре зафіксувало форму.
  11. Паралельно з цим розтопіть вершкове масло, до нього додайте залишки сиру і ретельно перемішайте.
  12. Дістаньте картоплю з холодильника і змастіть її отриманої яєчної сумішшю.
  13. Надішліть в духовку. Запікайте 20 хвилин до появи красивого золотистого кольору.

Пастуший пиріг

Пастуший пиріг, Фото: Patee

Національна страва Англії. Пастушим пирогом прийнято називати картопляну запіканку по-англійськи. Виходить дешево і дуже смачно.

Що потрібно для приготування 1 пирога:

  • картопля — 1 кілограм;
  • фарш (краще використовувати яловичину, але підійде і будь-який інший) — 500 грам;
  • цибулина — 1 штука;
  • часник — 1 зубчик;
  • консверв. кукурудза — 1 банка;
  • соус для барбекю — 150 грам;
  • будь-який вершковий сир — 225 грам;
  • вершкове масло — 25 грам;
  • твердий сир — 100 грам;
  • сіль, перець — за смаком.

Як готувати:

  1. Спочатку потрібно підготувати духову піч. Розігрійте її до 180 градусів.
  2. В цей же час зваріть попередньо очищену картоплю.
  3. На розпеченій сковороді обсмажте фарш, подрібнену цибулю і часник до готовності.
  4. Коли інгредієнти будуть готові, додайте кукурудзу і соус.
  5. Картопля вже готова, злийте з неї рідину, Додайте туди розм'якшений вершковий сир і масло, посоліть і поперчіть. Потрібно м'яти до стану пюре.
  6. Деко потрібно намазати рослинним маслом. Зверху висипати вміст сковороди. А на нього — картопляне пюре. Зверху посипати тертим твердим сиром.
  7. Запікати в духовці півгодини. Страва готова, подавати в гарячому вигляді. Така оригінальна ідея припаде до душі навіть дитині.

Полента з грибами

Полента з грибами: рецепт
Полента з грибами: рецепт, unileverfoodsolutions.ru

Блюдо часто подається в ресторані. Гриби прекрасно доповнюють кукурудзяну крупу. Цей смачний рецепт відмінно підійде для вегетаріанців. Інгредієнти коштують дуже дешево, а смак виходить вишуканим.

Необхідні інгредієнти на 2 порції:

  • кукурудзяна крупа — 150 грам;
  • оливкова олія — 0,5 ст.л;
  • гриби — 200 грам;
  • часник — 2 зубчики;
  • цибулина — 1 шт;
  • помідори у власному соку — 200 грам;
  • сіль і перець — за смаком.

Як готувати:

  1. Кукурудзяну крупу промийте під проточною водою кілька разів.
  2. Потім відправте варитися в каструлю з окропом.
  3. При варінні кукурудзяну крупу необхідно періодично помішувати. На приготування потрібно приблизно півгодини.
  4. Підготуйте форму, в якій буде формуватися полента. Змастити дно оливковою олією.
  5. У форму висипати кукурудзяну крупу. Дати охолонути.
  6. Ретельно промийте гриби, наріжте пластинами.
  7. Дрібно наріжте цибулю, змішайте з грибами. Надішліть на розпечену сковороду і смажте до появи золотистого кольору.
  8. З помідорів у власному соку зніміть шкірку, додайте в сковороду.
  9. Протушкувати протягом 6 хвилин. Додайте сіль і перець.
  10. Коли полента охолоне, наріжте її на порційні шматочки. А зверху кукурудзяної крупи викладіть гриби. Просте блюдо готове. Багато господинь з метою заощадити час готують кукурудзяну крупу в мультиварці. Полента з грибами також відмінно підійде на обід.

В умовах завантаженого графіку швидкі та легкі страви — те, що потрібно для господині. Вони допоможуть зробити вечері незабутнім, при цьому не витрачаючи на них купу часу.