Вечеря може стати приємним завершенням важкого робочого дня. Саме тому багато господинь приділяють особливо багато уваги вечірньому прийому їжі. Але іноді звичні страви набридають і хочеться порадувати сім'ю чимось цікавим, внести нові ідеї в домашній раціон. Далі ви дізнаєтеся прості і дуже смачні варіанти страв, на приготування яких не піде багато часу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяШакшука
Національна страва Ізраїлю. Шакшука — це яєчня, приготовлена разом з томатами, болгарським перцем і спеціями. Ці інгредієнти знайдуться практично в кожному холодильнику, що можна назвати безсумнівним плюсом цього смачного і швидкого рецепта. Про це блюдо мало хто чув, тому вдасться вразити гостей і зробити звичне меню більш цікавим. Його по праву можна назвати одним з кращих рецептів на швидку руку.
Що знадобиться для приготування 2 порцій:
- куряче яйце — 2 шт;
- томати великого розміру — 1-2 шт;
- солодкий перець — 1 шт (великий);
- цибулина — 0,5 шт;
- часник — 2 зубчики;
- спеція зіра — за смаком;
- сіль, перець — за смаком.
Приготування:
- Підготуйте цибулину, очистіть від шкірки, подрібніть.
- Дрібно поріжте часник.
- Солодкий перець і томати наріжте кубиками.
- Підготуйте сковороду, розігрійте. Викладіть на неї подрібнену цибулю, обсмажте до золотистого кольору.
- Потім додайте дрібно нарізаний часник.
- Підсмажуйте ще кілька хвилин.
- Всипте туди томати і болгарський перець.
- Додайте спеції.
- Все ретельно перемішайте і тушкуйте протягом 30 хвилин. Перші кілька хвилин сковорода повинна бути накрита кришкою, а потім готувати без неї.
- За цей час практично весь сік від овочів повинен випаруватися.
- Візьміть дерев'яну лопатку. Зробіть нею "отвори" для яєць в овочевій масі. Вбийте в кожну лунку по яйцю. Додайте сіль і перець.
- Потрібно тушкувати під кришкою близько 10 хв.
- Подавайте в гарячому вигляді зі свіжим хлібом.
Котлети по-київськи
Популярне українське блюдо. Багато господинь знають не з чуток про труднощі приготування цієї страви. Готова котлета повинна подаватися на спеціальній грінці, куди після розрізання котлети по-київськи стече вершкове масло. Приготуйте таку страву чоловікові, і він буде просто в захваті.
Які продукти знадобляться для приготування 3 котлет:
- куряча грудка — 1,5 шт;
- вершкове масло — 30 г;
- курячі яйця — 1 шт;
- сухарі для панірування — 100 г;
- борошно — 3 ст.л;
- сіль, чорний мелений перець — за смаком;
- рослинне масло (рафінована) — 1 літр;
- зелень — при бажанні (в оригінальному рецепті в масло нічого не додається, але багато хто воліє додавати зелень).
Приготування:
- Візьміть грудку і очистіть від жирових прошарків, кісточки. На формування однієї котлети по-київськи йде приблизно половина курячого філе. Далі притисніть долонею м'ясо і обріжте нижню частину.
- Розріжте грудку на 2 частини. В ідеалі потрібно зважити отримані шматочки. Філе на кожну котлету має важити 80 грам.
- Накрийте харчовою плівкою і відбийте молоточком. Товщина не повинна перевищувати 5 мм.
- Додайте сіль і перець за смаком.
- Візьміть вершкове масло і розділіть на 3 шматки по 10 грам.
- Використовуйте рукавичку і сформуйте з масляного бруска овальну "котлету".
- Щоб масло добре тримало форму, помістіть його на якийсь час в холодну воду.
- Тепер настав час приступати до формування котлет. Відбите філе покладіть на дошку гладкою стороною вгору, на край м'яса покладіть масло.
- Загорніть краї відбитого філе таким чином, щоб вони повністю покривали масляною брусок.
Тепер можна далі загортати. Слідкуйте за тим, щоб м'ясо повністю покривало масло. Краї відбивною потрібно загнути всередину і згортати рулетом. - Намочіть руки і притисніть долонями котлету. Це допоможе вийти зайвому повітрю.
- Сформуйте таким чином 3 котлети.
- Потім викладіть на тарілку і відправте в холодильник на півгодини.
- Через 30 хвилин почніть готувати яєчну суміш. Вилийте яйце в миску, додайте солі.
- Добре збийте за допомогою вилки.
- Підготуйте паніровку. У різні ємності всипте борошно і сухарі.
- Панірувати котлети потрібно в такому порядку: борошняний порошок, потім яйця, сухарі, яйця і знову сухарі. Покладіть котлети на дошку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
- Тепер потрібно підготувати каструлю, в якій будуть смажитися котлети по-київськи. Залийте в неї рослинне масло в такій кількості, щоб воно повністю покривало котлети. Температура масла не повинна бути нижче 140 градусів.
- Пора викладати котлети у фритюр. Робиться це за допомогою шумівки.
- Смажте на середньому вогні протягом 5-6 хвилин. Якщо сумніваєтеся, що котлети готові, надріжте кінчик першої котлети.
- Дістаньте котлети і викладіть на блюдо.
- Смачні котлети по-київськи стануть прекрасним гарніром до картопляного пюре, спагетті або гречки. Після такої вечері в захваті будуть всі члени сім'ї.
Паста з брокколі, шинкою і сиром
Багатьом дітям погано навіть від думки про брокколі. Вони вважають за краще шкідливі ласощі, але потрібно знайти правильні рецепти, які допоможуть змінити їхню думку. Саме після пасти з брокколі вони неодмінно зрозуміють, що можна поїсти щось смачне і одночасно корисне для організму. А спеції зроблять смак пряним і цікавим.
Які продукти знадобляться:
- паста — 500 г;
- брокколі — 0,6 кг;
- шинка — 0,4 кг;
- твердий сир — 0,3 кг;
- спеції (середземноморські трави) — 2 ч.л;
- масло вершкове — 80 грам;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Капусту брокколі розберіть на суцвіття.
- Надішліть в підсолену киплячу воду і варіть близько 5 хвилин.
- Натерти твердий сир на крупній тертці.
- Наріжте шинку смугами.
- Шматочок масла відправте на сковороду, розтопіть, додайте рослинного масла (2 ложки). Це допоможе уникнути підгорання вершкового масла.
- Потім відправте на розпечену сковороду шинку, додайте середземноморські спеції і готуйте до рум'яності.
- Потім додайте суцвіття брокколі і готуйте ще 5 хвилин.
- Далі потрібно зварити пасту, після того, як вона буде готова, злийте залишки води і додайте всі інші інгредієнти. Все ретельно перемішайте. Подавати в гарячому вигляді.
Картопля по-селянськи
Улюблена страва дітей. Спеції надають картоплі цікавого смаку. Для приготування потрібно мінімум інгредієнтів, а результат приємно здивує. Картопля по-селянськи — чудовий швидкий рецепт для тих, хто хоче недорого поїсти. Така ідея сподобається як дитині, так і хлопцеві. А якщо зготувати до картоплі легкий овочевий салат, то вийде ще смачніше.
Що необхідно на 2 порції:
- картопля — 650 г;
- рослинне масло — 2 столові ложки;
- спеції: сіль, паприка, куркума, сухий часник, суха гірчиця, коріандр, чебрець, майоран і кріп.
Як готувати:
- Очистіть картоплю, добре промийте.
- Наріжте акуратними часточками однакового розміру.
- Картопляні дольки відправте в каструлю і залийте окропом. Накрийте каструлю кришкою і варіть протягом 4 хвилин.
- Злийте всю воду і дайте картоплі охолонути.
- Розігрійте духовку до 220 градусів.
- З'єднайте всі спеції і додайте до них масло.
- Все ретельно перемішайте.
- Далі потрібно додати масло зі спеціями до картоплі.
- Ретельно перемішайте, щоб вся картопля була в маринаді.
- Деко застеліть фольгою і викладіть на нього картопляні дольки. Випікайте близько півгодини.
- Але головне орієнтуватися на стан картоплі, так як духовки у всіх працюють по-різному.
Картопля "Дюшес"
Блюдо виглядає по-святковому, а головне рецепт простий у приготуванні і недорогий. Усередині картопля виходить дуже ніжною, а зовні видно апетитну скоринку. Рецепт також відмінно підійде в якості вечері для чоловіка або хлопця.
Які інгредієнти потрібні для приготування 8 порцій:
- картопля — 750 грам;
- масло вершкове — 50 грам;
- вершки (нежирні) — 40 грам;
- твердий сир — 30 г;
- сіль за смаком;
- чорний мелений перець — за смаком;
- мускатний горіх — щіпка;
- жовток яйця — 2 шт.
Як приготувати:
- Спочатку підготуйте духовку. Розігрійте її до 220 градусів. А деко необхідно застелити пергаментом.
- Картоплю очистіть і наріжте на кубики, відправте в каструлю. Залити водою так, щоб вона покривала картоплю на 5 см.
- Всипте сіль.
- Картопля повинна закипіти, після чого можна зменшити вогонь і варити ще 10-15 хв. Потім злийте воду і дайте картоплі охолонути.
- Картоплю перекладіть в глибоку миску і мніть до стану пюре. Потім відправте в отриману однорідну масу вершкове масло, добре перемішайте.
- Влийте вершки, додайте сир, сіль, перець і мускатний горіх.
- Добре перемішайте.
- По черзі додайте жовтки, кожен раз добре перемішайте. Пюре готове.
- Далі відправте його в кондитерський мішок. Для приготування картоплі "Дюшес" потрібно використовувати насадку-зірочку.
- Видавлюйте пюре з мішка на підготовлене деко. Відстань між "горбками" має бути такою, щоб вони не стикалися. В ідеалі ширина повинна бути 7 см, а висота — 5 см. А тепер потрібно відправити в холодильник, щоб пюре зафіксувало форму.
- Паралельно з цим розтопіть вершкове масло, до нього додайте залишки сиру і ретельно перемішайте.
- Дістаньте картоплю з холодильника і змастіть її отриманої яєчної сумішшю.
- Надішліть в духовку. Запікайте 20 хвилин до появи красивого золотистого кольору.
Пастуший пиріг
Національна страва Англії. Пастушим пирогом прийнято називати картопляну запіканку по-англійськи. Виходить дешево і дуже смачно.
Що потрібно для приготування 1 пирога:
- картопля — 1 кілограм;
- фарш (краще використовувати яловичину, але підійде і будь-який інший) — 500 грам;
- цибулина — 1 штука;
- часник — 1 зубчик;
- консверв. кукурудза — 1 банка;
- соус для барбекю — 150 грам;
- будь-який вершковий сир — 225 грам;
- вершкове масло — 25 грам;
- твердий сир — 100 грам;
- сіль, перець — за смаком.
Як готувати:
- Спочатку потрібно підготувати духову піч. Розігрійте її до 180 градусів.
- В цей же час зваріть попередньо очищену картоплю.
- На розпеченій сковороді обсмажте фарш, подрібнену цибулю і часник до готовності.
- Коли інгредієнти будуть готові, додайте кукурудзу і соус.
- Картопля вже готова, злийте з неї рідину, Додайте туди розм'якшений вершковий сир і масло, посоліть і поперчіть. Потрібно м'яти до стану пюре.
- Деко потрібно намазати рослинним маслом. Зверху висипати вміст сковороди. А на нього — картопляне пюре. Зверху посипати тертим твердим сиром.
- Запікати в духовці півгодини. Страва готова, подавати в гарячому вигляді. Така оригінальна ідея припаде до душі навіть дитині.
Полента з грибами
Блюдо часто подається в ресторані. Гриби прекрасно доповнюють кукурудзяну крупу. Цей смачний рецепт відмінно підійде для вегетаріанців. Інгредієнти коштують дуже дешево, а смак виходить вишуканим.
Необхідні інгредієнти на 2 порції:
- кукурудзяна крупа — 150 грам;
- оливкова олія — 0,5 ст.л;
- гриби — 200 грам;
- часник — 2 зубчики;
- цибулина — 1 шт;
- помідори у власному соку — 200 грам;
- сіль і перець — за смаком.
Як готувати:
- Кукурудзяну крупу промийте під проточною водою кілька разів.
- Потім відправте варитися в каструлю з окропом.
- При варінні кукурудзяну крупу необхідно періодично помішувати. На приготування потрібно приблизно півгодини.
- Підготуйте форму, в якій буде формуватися полента. Змастити дно оливковою олією.
- У форму висипати кукурудзяну крупу. Дати охолонути.
- Ретельно промийте гриби, наріжте пластинами.
- Дрібно наріжте цибулю, змішайте з грибами. Надішліть на розпечену сковороду і смажте до появи золотистого кольору.
- З помідорів у власному соку зніміть шкірку, додайте в сковороду.
- Протушкувати протягом 6 хвилин. Додайте сіль і перець.
- Коли полента охолоне, наріжте її на порційні шматочки. А зверху кукурудзяної крупи викладіть гриби. Просте блюдо готове. Багато господинь з метою заощадити час готують кукурудзяну крупу в мультиварці. Полента з грибами також відмінно підійде на обід.
В умовах завантаженого графіку швидкі та легкі страви — те, що потрібно для господині. Вони допоможуть зробити вечері незабутнім, при цьому не витрачаючи на них купу часу.