Міністерство оборони провело прес-конференцію, на якій поділилась статистикою щодо минулорічного призову на строкову службу. За даними міністерства, 245 тисяч осіб “втекли” від призову до строкової служби.

Про це повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони України АрміяInform.

Військові, фото: ЗСУ
Військові, фото: ЗСУ

Крім того, 700 людей, які не вткели від повісток та наважились пройти медкомісію, не з'явилися до військкомату, щоб розпочати службу. Начальник Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ полковник Валерій Дендебера поділився і інформацією про судові позови щодо ухильників: "До кримінальної відповідальності притягнуто 423 особи призовного віку, до адміністративної – 17220 осіб".

Також було повідомлено, що більшість молодих людей, проти яких відкрили криманіальні та адміністративні справи не з'явилися до зали суду у напередодні призначений день розгляду справи. За словами родичів цих людей, ухильники перебувають на заробітках за кордоном або ж змінили місце проживання, залишившись прописаними до старого місця проживання.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Ця статистика викликає занепокоєння, адже кількість ухильників від призову продовжує збільшуватися щороку. Вже у найближчі місяці розпочнеться наступний призов до армії, і причин будувати позитивні прогнози щодо зменшення кількості “втікачів” не спостерігається.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше українським військовим спростили службу, який сюрприз готують в Міноборони.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Колишній помічник Порошенка жорстко образив солдатів.

Також "Знай.ua" писав, ЗСУ екстрено зігнали танки, винищувачі та кораблі на Азов - що відбувається.