В Україні планують призвати на військову службу строком на 18 місяців офіцерів запасу у віці до 43 років.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Міністерства оборони України.

До призову вже готуються у воєнних комісаріатах: проглядають особові справи резервістів і готують відповідні списки.

"Мова йде про офіцерів запасу віком до 43 років, які не проходили військової служби, але закінчили кафедри військової підготовки, отримали військове звання офіцерського складу і перебувають у запасі. Для цієї категорії військових відповідно до Закону «Про військовий обов’язок та військову службу» передбачена військова служба за призовом для осіб офіцерського складу", - пояснює начальник відділу комплектування офіцерським складом полковник Сергій Волков.

У ЗСУ стверджують, що кількість призовників ще не затверджена - про це має вийти окремий наказ. Також під сумнівом і дата призову, яку деякі ЗМІ вже встигли призначити на 1 квітня, оскільки відповідного розпорядження ще не надходило.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Збройні сили України, Міністерство оборони фото
Збройні сили України, Міністерство оборони фото

"Призивають шляхом зарахування слухачами курсів перепідготовки й підвищення кваліфікації військових вишів. Три місяці дано на підготовку за військово-обліковою спеціальністю. І потім – призначення для проходження військової служби до, як правило, не бойових частин ЗСУ", - стверджує Волков, нагадуючи, що призваних резервістів не залучатимуть до операцій Об'єднаних сил.

Також резервісти мають такі ж підстави для відстрочки, як і "строчники". Так, не підуть служити студенти денних відділень вищих та спеціальних учбових закладів; єдині годувальники у сім'ї; особи з вагітною дружиною, двома або більше дітьми, або дитиною у віці до 3 років; лікарі, поліцейські та деякі педагоги.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Рада внесла істотні зміни в закон про військову службу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", обов'язковий призов до армії скасують: у Міноборони розкрили деталі.

Також "Знай.ua" писав про строковий призов по-новому – у ЗСУ пояснили, кого і коли заберуть в армію.