Президент Володимир Зеленський підписав указ про Положення про проходження військової служби (навчання) курсантами вищих військових навчальних закладів Служби безпеки України.

Про це пише видання Хвиля з посиланням на відповідний указ президента №739 / 2019, який з'явився на офіційному сайті глави держави у середу, 9 жовтня.

У тексті документа йдеться, що відповідно до статті 2 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" постановляється: затвердити Положення про проходження військової служби (навчання) курсантами вищих військових навчальних закладів (військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів) Служби безпеки України.

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

Також Володимир Зеленський постановив зміни в указі президента від 7 листопада 2001 року № 1053, а саме "Про затвердження положення про проходження військової служби відповідними категоріями військовослужбовців". Президент постановив, що деякі частини указу втратили чинність.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський терміново зібрав силовиків, ситуація на Донбасі вимагає рішення: що задумав гарант.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський уп'яте поспілкувався з Меркель, подробиці: "Наша найпотужніша зброя".

Також портал Знай.uа писав, що Сенцов висловився через скандальну "формулу Штайнмайєра": "Я сам потягну покришки під Банкову".