Український президент Володимир Зеленський підписав законопроект про охорону географічних зазначень.

Відповідна інформація з'явилась на сайті Офісу президента.

Новий закон передбачає, що в 2023 році українські коньяк, шампанське, фета та пармезан перестануть існувати, оскільки виробникам забороняється використовувати назви не прив'язані до певних територій за правилами Європи.

Володимир Зеленський

"Законом передбачено вдосконалення правового регулювання відносин у сфері інтелектуальної власності щодо правової охорони географічних зазначень шляхом внесення відповідних змін до низки законів та кодексів". йдеться у повідомленні

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У Європейському союзі виключно українськими можуть бути, наприклад, гуцульська бриндза та мелітопольські черешні, передає "Громадське".

Володимир Зеленський

В Офісі президента повідомили, що прийнятий закон допоможе Україні виконувати свої обов'язки перед ЄС та адаптує законодавство країни відповідно до європейського.

Нагадаємо, що на сторінці Офісу президента України Володимира Зеленського у Facebook опублікували повідомлення про те, що останнім часом на просторах мережі з'явилося безліч фейкових сторінок.

Також Знай.uа писав, що Андрій Богдан знову поїхав у відпустку: фото з аеропорту.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про федералізацію Донбасу: у Зеленського пояснили українцям, чого варто чекати.