У середу, 9 жовтня, український президент Володимир Зеленський поспілкувався у телефонному режимі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Цю інформацію повідомив на своїй сторінці у Twitter Надзвичайний і Повноважний Посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Він підкреслив, що особистий контакт лідерів двох країн - найпотужніша політична зброя. Мельник зазначив, що Меркель із Зеленським розмовляють уп'яте.

Володимир Зеленський та Ангела Меркель

"Щойно відбулася вже пята за ліком телефонна розмова між Президентом Володимиром Зеленським та Федеральним канцлером Ангелою Меркель. Цей надзвичайно тісний довірливий особистий контакт двох лідерів – наша найпотужніша політична зброя задля відновлення територіальної цілісності України!". Андрій Мельник

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, що Німеччина привітала узгодження Тристоронньою контактною групою "формули Штайнмаєра" та назвала умову, за якої вважатиме виконаними Мінські угоди.

В уряді Ангели Меркель заявили, що Мінські угоди будуть вважатися виконаними лише після відновлення суверенітету України на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський терміново зібрав голів фракцій через "формулу Штайнмаєра".

Також Знай.ua писав, на Майдан вийшли противники "формули Штайнмаєра".