Німеччина привітала узгодження Тристоронньою контактною групою "формули Штайнмаєра" та назвала умову, за якої вважатиме виконаними Мінські угоди.

В уряді Ангели Меркель заявили, що Мінські угоди будуть вважатися виконаними лише після відновлення суверенітету України на окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Про це пише "Радіо свобода", цитуючи заяву МЗС Німеччини.

"На думку уряду Німеччини, Мінські угоди залишаються дорожньою картою для політичного вирішення ситуації на сході України. Узгодити "формулу Штайнмайера" було важливим кроком для Тристоронньої контактної групи. Тепер прийшов час імплементувати інші пункти Мінських угод. На нашу думку, Мінські угоди не вважатимуться виконаними, поки повний територіальний суверенітет і цілісність України не будуть відновлені в Луганському та Донецькому регіонах ", - повідомили в міністерстві закордонних справ Німеччини.

Перед цим канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що наразі ніяких передумов для зняття санкцій з Росії немає. Натомість є є умови для саміту "Нормандської четвірки".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"У нас є прогрес, але потрібно зробити ще багато кроків. Саме тому зараз можна сказати лише, що ми не можемо знімати санкції, але що є передумови для зустрічі на рівні глав держав і урядів ( "нормандського формату" — ред.). На цьому наголосили всі сторони ", - сказала Меркель.

Ангела Меркель зазначила, що саміт пройде в Парижі.

Нагадаємо, Зеленський терміново звернувся до українців через "формулу Штайнмаєра"

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський терміново зібрав голів фракцій через "формулу Штайнмаєра"

Також Знай.ua писав, на Майдан вийшли противники "формули Штайнмаєра"