Найчастіше люди купують найнеобхідніші продукти в супермаркеті, а не на ринку, оскільки це швидко і зручно. Однак є категорії харчових продуктів, які краще не купувати у супермаркетах попри всі переваги та зручності. Це, наприклад, спеції, горіхи, заморожені овочі та ягоди, готова їда, крупи на вагу.
1. Подрібнені спеції. Мелений часник, перець, паприку і інші спеції ми звикли купувати в готовому пакуванні, оскільки це дійсно зручно. Однак, нерідко недобросовісні виробники додають в пакетики зі спеціями дешеві добавки та шкідливі консерванти, які не лише можуть зіпсувати смак страви, але і негативно позначитися на здоров'ї. Саме тому спеції рекомендується купувати на ринку на вагу або ж в спеціалізованих магазинах.
Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

2. Заморожені овочі і ягоди. Для тривалішого зберігання їх можуть піддавати неодноразовому заморожуванню, в результат в упакуваннях може виявитися більше льоду ніж самих ягід чи овочів. Крім того, вони втрачають частину водорозчинних вітамінів, таких як С, Р і вітаміни групи В. У такому випадку краще купувати свіжі продукти на ринку і самостійно їх заморожувати.
3. Горіхи. Через великий термін зберігання у супермаркетах горіхи можуть стояти досить довго і стануть несвіжими і некорисними. Більше того, у процесі "старіння" горіхів (особливо волоських, кедрових і пекана), а також під впливом світла і тепла, відбувається окислення жирів, які містяться в них. В результаті їхній смак стає гірким, а зіпсований жир виробляє канцерогенні речовини. Краще цей продукт купувати на ринках або спеціалізованих магазинах.
Супермаркет, кадр з відео
Супермаркет, кадр з відео
4. Готова їжа. Кури-гриль, овочі, риба, салати зберігатися довго не можуть. Проте готова їжа не завжди розкуповується у перший день, тим самим створюючи ризик купити несвіжу страву. Крім того, в салатах можуть використовуватися зіпсовані овочі і прострочений майонез.
5. Крупи і макарони на вагу. У мішках та пластмасових контейнерах з макаронами і крупами крім пилу і дрібного сміття, дуже часто заводиться харчова міль, жуки та інші комахи. Відповідно, заражені продукти стають небезпечними для вживання. Тому краще купувати макарони і крупи в готовім упакуванні.
Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, продукт невизначеного кольору і консистенції — АТБ начисто відбив апетит в українців

Як повідомляв портал "Знай.ua", у "Сільпо" вусаті таргани "паслися" на свіжій випічці — фото

Також "Знай.ua" писав, що замість паштету гидка рідина — чого ледь не наївся покупець Сільпо, фото

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще