Субсидія призначається з врахуванням єдиних для всієї України соціальних норм житла та нормативів споживання житлово-комунальних послуг, визначених Постановою Кабінету міністрів від 6 серпня 2014 р. № 409.

У разі, якщо споживач використовує менше, ніж встановлено соціальним нормативом, гроші не повертатимуться до органу соціального захисту, а залишаться на його рахунку. Таким чином, з їх допомогою родина зможе заплатити за комунальні послуги в майбутньому.

Комунальні платежі, скріншот: YouTube
Комунальні платежі, скріншот: YouTube

Водночас за надлишки площі та використаних комунальних послуг необхідно сплачувати повну вартість послуг. Наприклад, норма житла становить 13,65 м2 на особу + 35,22 м2 на сім’ю. Своєю чергою споживання природного газу на опалення - 7 м3 на 1 м2 площі * кориг. коеф. (в опалювальний період).

Норма на газову плиту (приготування їжі) - 6 м3 на особу, на газову плиту за відсутності гарячого водопостачання і газового водонагрівача (приготування їжі і підігрів води) - 9 м3 на особу. На газову плиту і водонагрівач - 18 м3 на особу. Відповідні норми встановлено на централізоване водопостачання та водовідведення та споживання електричної енергії (у таблиці нижче).

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Соціальні норми та нормативи споживання житлово-комунальних послуг, скріншот
Соціальні норми та нормативи споживання житлово-комунальних послуг, скріншот

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці платитимуть за кожен день прострочення по газу, кому треба збирати на пеню

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні піднімуть тарифи на світло для населення — на скільки злетять ціни

Також "Знай.ua" писав, купівля квартири — скільки українців можуть дозволити собі таку розкіш