Як відомо, в Україні вже діє нова методика обліку теплової енергії та водопостачання. Так, згідно з новим законом, постачальники послуг повинні отримувати оплату за показниками будинкового лічильника. Якщо показання будинкового лічильника і свідчення всіх індивідуальних приладів обліку у квартирах не збігатимуться, різницю оплатять споживачі — мешканці будинку.

Мешканці багатоквартирних будинків, які не мають лічильників води, а також багатоповерхівки, в яких 100% квартир обладнані водомірами, оплачуватимуть внутрішньобудинкові втрати води. Це передбачено Законом "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання". Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Комуналка, фото: 5 канал
Комуналка, фото: 5 канал

Нова норма торкнеться тих будинків, де індивідуальні лічильники встановлено в більш ніж 70% квартир. Згідно з новим законом, постачальники тепла і води зобов'язані встановити загальнобудинкові прилади обліку тепла і води. Такі прилади встановлюються на вході в житлове або нежитлове приміщення.

Тепловий лічильник - фото LB
Тепловий лічильник - фото LB

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тепер, якщо показання всіх квартирних водомірів у сумі виявляться менше, ніж свідчення загально будинкового водоміра, рекомендується розподіляти доплату пропорційно показаннями квартирних водомірів. Найбільше постраждають ті споживачі, у яких не встановлено квартирні лічильники. Якщо раніше вони платили за воду за нормами, виходячи з кількості зареєстрованих мешканців, то тепер, згідно з новим законом, на них повісять усю перевитрату.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, квартири харків'ян перетворилися на сауни — коли відключать опалення і скільки заплатимо за ад в батареях.

Як повідомляв Знай.uа у Києві тарифи на комуналку зробили стрибок у несподівану сторону, такого ще не було.

Знай.uа писав, Харків взяв "срібло" антирейтингу боржників по комуналці — собак не вистачить, щоб розплатитися.