Національна поліція заблокувала українцю Юрію Онищенку всі його банківські рахунки через нібито несплачений штраф за порушення правил дорожнього руху.

Про це у пості на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав сам постраждалий від неправомірних дій правоохоронців.

"Сьогодні відчув себе опальним олігархом завдяки Державна виконавча служба України, яка арештувала всі мої банківські рахунки.

Причина - нібито несплачений штраф за порушення ПДД.

Штраф був у грудні (170 грн за брудний номер!) і сплачений вчасно про що є відповідна квитанція.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нарахували 674 грн боргу, жодних повідомлень про борг поштою чи іншим чином не було.

В управлінні виконавчої служби мені пояснили, що постанову їм передала Патрульна поліція України. Виконавець після такої постанови накладає арешт, без перевірок.

Взяли заяву з квитанцією, пообіцяли протягом дня перевірити і сьогодні ж зняти арешт.

Таких як я зранку було ще двоє.

Чому не перевіряється інформація про борг до арешту? Чому не можна просто подзвонити і сказати про борг? Питання - риторичні", - йде мова в оригінальному дописі.

Фото Національної поліції
Фото Національної поліції

Процедура миттєвого блокування рахунків Державною виконавчою службою реалізується у рамках нововведень у можливостях держави у стягненні боргів, а саме запровадження Автоматичної системи виконавчого провадження. Інновації у банківській галузі проводяться у відповідності до постанови Кабміна.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше черговий український банк лопнув.

Як повідомляв портал "Знай.ua", рахунки боржників будуть блокуватися миттєво, кого торкнуться зміни у банківській системі. Ці нововведення пов'язані з запуском автоматичної системи викнавчих проваджень,

Також "Знай.ua" писав, що економісти розповіли, чиї платіжні картки НБУ заблокує найближчим часом.