Введені днями карантинні заходи неабияк спантеличили українців - соцмережі буквально вибухнули тисячами коментарів переживань і питань щодо подальшого розвитку подій. Разом з цим, ця “коронавірусна хвиля” охопила і сайт Офіційного інтернет-представництва Президента України, де чи не щогодини з’являються все нові і нові звернення до Володимира Зеленського. Чого саме українці вимагають від Президента, дізнавалися Знай.ua.

Припинити штучне підвищення цін і покарати винних

Тільки впродовж кількох останніх діб у розділі петицій з’явилися десятки звернень. Українці обурені шаленими цінами на елементарні засоби безпеки і вимагають від Володимира Зеленського негайно розібратися із штучним підвищенням вартості. Також автори оприлюднених звернень наголошують на невідкладному завезенні масок і тестів до аптек.

Так, в електронному зверненні №22/088894 від 16 березня автор вимагає “Знайти і покарати всіх винних у тому що Україна не забезпечена захистом проки коронавірусу (COVID-19) масками, тестами і т.д. А також тих, хто наживається на цій хворобі - від поставщиків до аптек і фізичних осіб".

“Немає масок, немає тестів, подорожчали ліки. В інтернеті все є, але дуже дорого і багато обманщиків. Знайти всіх відповідальних і покарати - від міністерств до фізичних осіб які наживаються”, - зазначає ініціатор Володимир Ревчук.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Продовжує перелік петиція №22 / 089196 “Доступні засоби захисту (маски)! Аптеки заробляють на українцях!”, оприлюднена 17 березня.

“Шановний Володимире Олександровичу! Просимо вас вжити заходів, щодо аптек, які в такий скрутний час для країни, заробляють на громадянах України. Маски в аптеках були по 2, 2.50 грн, тепер по 39 грн.”, - пише автор звернення Олександр Тащенко.

Цього ж дня на сайті інтернет-представництва Президента була розміщена петиція №22/089212 “Незаконне збагачення, на фонi пандемii!”, автор якої Максим Губченко просить Володимира Зеленського терміново відреагувати на штучне пiдвищення цiн на марлевi пов’язки.

ліки в аптеках, скріншот з відео
ліки в аптеках, скріншот з відео

А ось автор електронного документу №22/089192 пропонує “Заборонити спекуляції з захисними медичними масками” В’ячеслав Гулак пропонує ввести мільйонні штрафи для тих, хто причетний до підвищення вартості.

“З приходом короновірусу в Україну в більшості аптеках зникли маски ,там де вони залишилися ціни за 20 гривень за штуку,хоча до приходу короновірусу були по 1-2 гривні. Пропоную всих спекулянтів оштрафувати на кілька мільйонів гривень кожного,нічого наживатися на звичайних людях.”, - пише ініціатор.

Тематичними є №22/089228 “Урегулювання цін на підвищення на час карантину в країні”, №22/089206 “Про заборону на підвищення цін на одноразові медичні маски та дезинфікуючі препарати, та відповідальність за відсутність їх у продажу в необхідному обсязі під час епідемії або пандемії коронавірусу" та ін.

Люди в масках, скріншот з відео
Люди в масках, скріншот з відео

Відмінити комуналку та ЗНО

У зв’язку із розповсюдженням небезпечного вірусу та введенням карантинних заходів, українці пропонують впровадити ще кілька змін.

Одна з вимог викладена в петиції №22/089226 “Зввільнити всіх громадян від сплати комунальних послуг під час карантину в Україні”, оприлюдненій 17 березня.

“Звільнити всіх громадян від сплати комунальних послуг під час карантину в Україні, у зв'язку з погіршенням ситуації з коронавірусом. Громадяни вимушені сидіти дома, а не заробляти гроші. Рахунки за комуналку ніхто не відміняв. Досить багато людей є працівниками індустрії, яка зараз не працює”, - пише автор звернення Олександр Олійник.

Квитанції - фото 24 канал
Квитанції - фото 24 канал

Є пропозиція, що стосується українських школярів - №22/088898 “Відміна зовнішнього Незалежного Оцінювання в 2020 році через коронавірус”.

“Через хвилювання, учні не можуть показати справжні знання, здобуті за роки тяжкої розумової праці. Якщо зовнішнє незалежне оцінювання обов’язкове, нехай його також здають держслужбовці, депутати ВР України(у яких є вища освіта) та інші, у кого нема сертифіката про здачу ЗНО. Це буде справедливо, вони ж такі самі громадяни України”, - зазначає автор електронного звернення Роман Віхров.

Аби дані петиції дійшли до особистого розгляду Володимира Зеленського, вони мають набрати 25 тисяч голосів. Та, можливо, вже найближчим часом в Уряді у плановому порядку буде прийнятий пакет змін, що стосуватиметься пропозицій українців. Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.