Сьогодні серфінг в мережі здійснюється в більшості випадків через смартфон. Мобільний браузер — це додаток, що дозволяє користувачам завантажувати сторінки в Інтернеті.

Все більше і більше людей використовують телефон для пошуку в Інтернеті, надавачи перевагу мобільним пристроям (включаючи планшети), замість комп'ютерів.

Багато мобільних телефонів, які представлені у продажу в наш час, оснащені ОС Android – мобільна операційна система, створена Google. Тому не дивно, що найбільш використовуваним браузером Android є Chrome, оптимізований для смартфонів і планшетів.

Кращий браузер для Андроїда
Кращий браузер для Андроїда, скрін

Тим не менш, у кожного є можливість вибрати інший браузер, відмінний від Гугл Хром, який можна завантажити у додатку Play Mapket.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крім часу, що витрачається на завантаження веб-ресурсів в Інтернеті, і безпеки даних, діючий браузер повинен гарантувати зручність роботи користувачів на найвищому рівні. Це означає, що він повинен бути простим у використанні, інтуїтивно зрозумілим у діях і легко настроюється.

У даній статті представлено огляд на найпопулярніші і кращі по функціональності браузери. Він дозволить вам провести порівняння між існуючими програмами і визначити для себе, як саме користуватися.

Кращий браузер для Андроїда
Кращий браузер для Андроїда, скрін

Які існують сучасні браузери для андроїда

Ми підготували для вас рейтинг найкращих браузерів для Android на 2020 рік – від найпопулярніших до менш відомих, але також гідних уваги. Кожен з них має свої мінуси і плюси. Вам залишається лише визначитися, який краще встановити на свій мобільний.

Google Chrome

Кращий браузер для Андроїда
Кращий браузер для Андроїда, скрін

Додаток Google Chrome не потребує представлення. Це найпопулярніший браузер, передбачений у більшості телефонів з операційною системою Android.

Являє собою найпотужніший браузер із вже вбудованим флеш плеєром для перегляду фільмів та іншого контенту на вашому телефоні. Широка громадськість дізналася про нього після його «дебюту» в кінці 2000-х, коли додаток затьмарив знаменитий веб-браузер Microsoft Internet Explorer на ПК з Windows. Кількість завантажень (більш 1 мільярда), зазначена в Play Store, свідчить про успіх програми.

Швидкість є однією з його основних сильних сторін, поряд з автоматичною синхронізацією навігаційних даних на всіх пристроях, на яких він використовується (ПК, Mac, смартфон, планшет).

Паролі також включені в дані, які синхронізуються. Щоб керувати автоматичним збереженням паролів, потрібно просто натиснути на значок трьох точок в правому верхньому куті, а потім вибрати пункт «Налаштування» і натиснути на «Пароль». Якщо ви хочете відключити автоматичне збереження паролів, просто перемістіть важіль зліва направо поряд з функцією «Зберегти пароль». А щоб видалити вже збережений ключ доступу, виберіть відповідний Інтернет-сайт під назвою «Пароль» і торкніться значка корзини.

Браузер Google Chrome можна завантажити у додатку Play Mapket, хоча він вже повинен бути попередньо встановлений, якщо у вас смартфон або планшет з операційною системою Android.

Opera Touch

Кращий браузер для Андроїда
Кращий браузер для Андроїда, скрін

Opera, «народжена» в тому ж році, що і Internet Explorer (1995), більше 20 років продовжує залишатися однією з опорних точок для тих, кому потрібен легкий, швидкий і простий у використанні браузер. У 2018 році була офіційно представлена Opera Touch, повністю оновлена версія норвезької програми.

Після завантаження Opera Touch дозволяє блокувати рекламу на інтернет-сайтах і автоматично приймати діалогові вікна cookie. Він також захищає пристрій від майнінгу криптовалют.

Як і Google Chrome, Opera Touch надає можливість активувати функцію «Темна тема». Слід підкреслити, що існує також можливість підключення Opera Touch до браузеру Opera на комп'ютері для обміну зображеннями, нотатками і посиланнями між двома пристроями. В якості пошукової системи за умовчанням був обраний Google.

Якщо ви не хочете залишати сліди вашої онлайн-активності, ви можете вибрати анонімний серфінг. Для цього натисніть на значок з трьома точками у правому верхньому кутку і виберіть пункт «Зарезервований режим». Відразу після цього екран погасне і з'явиться попередження, що Opera Touch не зберігає історію перегляду вкладок. Щоб повернутися до «нормальної» навігації, натисніть кнопку «Вихід з зарезервованого режиму».

Mozilla Firefox

Кращий браузер для Андроїда
Кращий браузер для Андроїда, скрін

Є одним з кращих браузерів для Android в Play Store на сьогоднішній день і заслужено отримує 3-е місце в нашому рейтингу, слідом за Google Chrome і Opera Touch.

Його установка стає обов'язковою для користувачів інтернету, які звикли використовувати MozillaFirefox з ПК, оскільки всі дані синхронізуються в обліковий запис Firefox незалежно від використовуваного пристрою.

Серед найбільш корисних функцій слід виділити анонімний перегляд і численні розширення, доступні також зі смартфонів, що неможливо в Chrome. Розширення, підтримувані браузером Mozilla Firefox для Android, включають FoxFilter (блокує рекламу на веб-сайтах і запобігає доступу до сайтів для дорослих) і LastPass Password Manager (надійно синхронізує паролі через LastPass - відома служба управління паролями).

Розберемо, як Mozilla Firefox працює на практиці? Якщо, наприклад, ви вирішили займатися серфінгом анонімно, ви повинні натиснути на іконку «Три крапки» в правому верхньому кутку, вибрати «Налаштування», а потім натиснути на вкладку Конфіденційність. У новому вікні перемістіть важіль справа наліво поруч з елементом «Протидія трекінгу», потім встановіть прапорець в полі, розташованому поруч з елементом «Видалити особисті дані при закритті».

Також переконайтеся, що функція «Включити» активна в режимі анонімного перегляду, якщо ви натиснете на елемент «Захист від стеження».

Ще один позитивний момент від використання Mozilla Firefox для Android - можливість управління завантаженнями. Фактично, мобільний веб-браузер Mozilla може скомпонувати будь-які завантаження, зроблені при перегляді онлайн, в певну папку. Щоб відновити їх, просто натисніть на значок трьох крапок в правому верхньому куті, виберіть параметр «Інструменти» і натисніть пункт «Завантажити».

Якщо, з іншого боку, вам потрібно додати настройку, яка персоналізує роботу в Інтернеті зі смартфона, ви повинні вибрати значок «Три крапки», потім перейти у вкладку «Налаштування» і вибрати опцію «Вивчити всі додатки для Firefox». Потім ви будете перенаправлені на нову сторінку, яка містить налаштування Firefox, сумісні з веб-браузером для Android від Mozilla. До них відносяться Закладки для налаштувань, Управління паролями, Блокування реклами, Інтелектуальні покупки, Продуктивність, Відтворення відео.

Інтернет-браузер від Samsung

Смартфони, що випускаються компанією Samsung, мають веб-браузер за замовчуванням. Це другий за популярністю браузер, котрий завантажують в Play Store з більш ніж 1 мільярдом установок. Якщо для вас найбільш важлива швидкість завантаження інтернет-сторінок, то браузер Samsung з цієї точки зору можна порівняти з Google Chrome.

Домашній екран дуже схожий на нову вкладку, яку ми відкриваємо при використанні Chrome. Серед найбільш корисних функцій є також Dark Mode, при виборі якого автоматично активується темна тема. Щоб повернутися до стандартної версії, просто натисніть значок Меню в правому нижньому кутку і торкніться опції Light Mode.

Samsung Internet Browser - це додаток для Android без реклами. Фактично, його інтегровано з деякими додатками, які запобігають завантаження реклами на веб-сторінках, такими як Adblock fast, Adblock Plus для Samsung, Adguard Content Blocker, Disconnect Free для Samsung і Unicorn.

Щоб провести тест, як браузер працює в режимі Перегляд без реклами, натисніть значок меню, потім виберіть розділ «Рекламні блоки» і натисніть кнопку зі стрілкою вниз поруч з одним із додатків, рекомендованих Samsung.

Власникам Samsung Galaxy не потрібно завантажувати браузер, що належить південнокорейської компанії, оскільки він вже попередньо встановлено на пристрої. Всі інші можуть завантажити Samsung Internet Browser, в Play Market.

Mint Browser

Після гігантів мережі п'яте місце в списку кращих браузерів для Android займає Mint Browser. Цю програму завантажують менше, ніж попередні, але вона має кілька елементів, які роблять іі заслужено однією з кращих. Вона являє собою стандартний веб-браузер китайської компанії Xiaomi, з числом установок понад 500 тисяч.

Це найлегший міні браузер. Додаток важить всього 10 мегабайт, поступаючись тільки Opera Touch. Mint Browser - один з додатків, який дозволяє в найкоротші терміни відкривати веб-ресурси зі смартфонів і планшетів.

Крім того, є корисна функція для навігації без завантаження системи реклами, розміщеної на інтернет-сторінках. Щоб активувати її, просто натисніть значок Меню в правому нижньому кутку. У меню натисніть на елемент «Блокування реклами». На цьому етапі вам необхідно перезавантажити карту, торкнувшись стрілки в правому верхньому кутку адресного рядка, щоб оновити сторінку зі щойно внесеними змінами.

Як і інші браузери для Android, Mint Browser пропонує зручну функцію анонімного перегляду. Щоб активувати її, просто відкрийте Меню на головному екрані браузера, виберіть елемент «Режим інкогніто» в спадному меню і торкніться «Так», щоб підтвердити активацію.

Ще одна корисна функція, пропонована додатком Mint Browser, - автоматичне стиснення даних, завдяки якому ви можете заощадити як на часу завантаження інтернет-сторінки, так і на використанні пакетних даних.

Бажаючі можуть скористатися темною темою при перегляді онлайн: просто натисніть меню і виберіть пункт «Нічний режим». Через кілька секунд фон стане темним.

Waterfox

Це браузер для андроїда на базі Firefox (практично ідентичний, але без обмежень і з кращої конфіденційністю). Зокрема, Waterfox для андроида не обмежує розширення, які можуть виконуватися в браузері, не вимагає дозволів для читання даних телефону (крім строго необхідних) Крім того, він не збирає і не передає дані телеметрії в Mozilla.

CM Browser Fast

Браузер від команди Clean Master. Один з найшвидших для телефонів Android. Відрізняється легкістю (всього 2 МБ) і високою швидкістю.

Maxthon Browser

Це Android-версія японського браузера. Являє собою найбільш швидкісний для завантаження браузер з красивою домашньою сторінкою і безліччю функцій, таких як: синхронізація з ПК на телефон, приватний перегляд, повноекранний режим, розширення, опції обміну, менеджер завантажень.

UC Browser

Це досить важкий браузер, що робить його незамінним для роботи в Інтернеті. Унікальний додаток оптимізований для роботи на мобільних телефонах навіть з невеликим екраном. Подібно Opera Mini, UCBrowser стискає веб-сайти, зберігаючи пропускну здатність з'єднання для передачі даних.

Smooz Browser

Новітній браузер для смартфонів на андроїд, оптимізований для використання однією рукою. Користувачам надається можливість перегляду та зміни веб-сторінок лише одним великим пальцем.

Smooz використовує розумні жести для найбільш поширених дій:

  • натисніть і утримуйте посилання, щоб відкрити його в новій вкладці;
  • проводите пальцем, щоб перемикатися між вкладками та іншими жестами, які прості в освоєнні (їх можна освоїти на інтуїтивному рівні).

Apus Browser

Простий стандартний браузер, який також підтримує Flash Player, зміну призначеного для користувача агента і повноекранний режим. Apus Browser - дуже легкий додаток, який займає дуже мало пам'яті. Тому це найкраще рішення для слабкого і недостатньо потужного мобільного телефону.

Via Browser

Це швидкий і компактний браузер, який пропонує певну свіжість і сучасність в серфінгу в Інтернеті. Цей браузер має безліч функцій, таких як: безпечний перегляд, персоналізація, збереження даних, читання веб-сторінок в автономному режимі, режим інкогніто, синхронізація обраного, розширення, перегляд настільних версій сайтів, перекладач і багато іншого.

Brave Browser

Кращий браузер для Андроїда
Кращий браузер для Андроїда, скрін

Дуже схожий на Google Chrome (завдяки вкладках, адреси вгорі і рядку меню знизу). Це нормальний браузер для тих, хто хоче займатися серфінгом анонімно (без відстеження та реклами), щоб не залишити слідів навігації.

DuckDuckGo

Хороший браузер, схожий на Firefox Focus. Основною функцією є забезпечення конфіденційності. Оптимізовано для того, щоб не залишати слідів на сайтах, які ви відвідуєте.

Dolphin Browser

Кращий браузер для Андроїда
Кращий браузер для Андроїда, скрін

Протягом багатьох років був одним з найпопулярніших браузерів у Google Play Store. Потім розробники були звинувачені в можливому шпигунстві даних. Сьогодні, коли проблеми конфіденційності вирішені, Dolphin можна розглядати в якості багатофункціонального веб-браузера для Android.

Aloha Browser

Ця програма, для досить повільної подорожі по інтернету, але з вбудованим безкоштовним VPN, найкраще підходить для відвідування заблокованих і прихованих сайтів в інших країнах.

Сподіваємося, рекомендації даної статті допоможуть вам розібратися, який з браузерів найкращий і зручніший для вас та буде підходити для вашого телефону або планшета.