Кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом в Україні зростає шалено. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я. Моз підтвердило, що причиною смерті хворої 33-річної жінки 16 березня є коронавірусна інфекція COVID-19.

Чернівчанка Людмила Пацалюк, мати померлої 33-річної жінки заявила, що її доньку можна було врятувати. Її лист опублікував "Перший Буковинський".

"Без мами лишилося двоє дітей... Я вважаю, що мою доньку можна було врятувати, якби вчасно і в повному обсязі була надана перша допомога...", - написала жінка.

У жінки була супутня неврологічна патологія – пухлина біля центрального стовбуру головного мозку (кавернозна ангіома продовгуватого мозку). У жовтні 2016 року її успішно прооперували в Києві і жінка почувалась нормально.

7 березня у Тетяни піднялася температура, було схоже на звичайне ГРВІ. Через 2 дні, проконсультувавшись з лікарем, призначили антибіотики, але стало гірше. 13 березня поїхала у Вашківці, зробила знімок – там двостороння пневмонія. До обласної лікарні з чоловіком добрались самостійно, але зустріли їх там не з радістю, мовляв без направлення.

коронавірус, фото Getty Images
коронавірус, фото Getty Images

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

За освітою покійна була фармацевтом, тому відчувала, що з лікуванням щось не те, і призначила собі сильніший антибіотик. Але уночі 14 березня почала задихатись. Викликали швидку.

Вона ледве доїхала до Чернівців. Одразу ж Тетяну направили в інфекційне відділення з підозрою на коронавірус. Підключили систему. Через невчасну медичну допомогу і інтоксикацію організму у жінки почались судоми.

Можливо, лікарі не звернули увагу, що під час видалення пухлини їй капали сильні антибіотики і організм має резистентність до слабких. В інфекційному відділенні стан погіршувався. Інтоксикація і постійна субфібрильна температура викликали судоми. Жінка втратила свідомість в понеділок близько 17.00 вечора. Кнопки виклику у боксах не працюють і хтозна, скільки вона там лежала, поки її знайшли.
Реанімаційні заходи результату вже не дали – о 19.20 Тетяни не стало...

Лікарі поставили діагноз – епілептичний напад, якого у неї в житті жодного разу не було. Стало відомо, що лікарі не могли знайті вен, бо гослка постійно виходила, тому не змогли повноцінно провести дезінтоксикаційну і антибактеріальну терапію, як і рекомендовано при вірусних пневмоніях. В Чернівецькій ОДА причиною смерті 33-річної жінки назвали супутні захворювання.