Багато українців зараз без маски і кроку за поріг не зроблять. Ще б - по країні загрозливим чорнильною плямою розповзається смертоносний коронавірус. Та ще й ЗМІ тільки й роблять, що роздувають паніку. І звичайно, кожній людині хочеться знати - а чи врятує маска від інфекції і її фатальних наслідків, про які так багато говорять? Коли слід носити маску, а коли краще обійтися без неї? Видання Інформатор наводить основні правила носіння цього карантинного "аксесуара".

Відповідь на головне питання лежить на поверхні - так, маска цілком може захистити від коронавіруса, але якщо її грамотно використовувати. Так, наприклад

  • Маска повинна щільно сидіти на обличчі, повністю закриваючи ніс, рот і підборіддя. Складки на масці потрібно розправити.
  • При використанні пов'язки забороняється торкатися її руками. При контакті інфекція потрапляє на руки і може потрапити в організм через слизову оболонку очей або рота.
  • Знімати маску можна тільки через вушні петлі не торкаючись до її тканини.
  • Важливо: міняти маску потрібно кожні 2 години. Якщо вона намокла від дихання або після кашлю — то одразу. І не забувайте, що медична одноразова маска.

Цікаво, що зараз мало не кожен третій перехожий носить маску. Але на вулиці це робити марно. Пов'язку на обличчя необхідно лише у приміщеннях, у транспорті або при прямому контакті з хворою людиною. На вулиці ризик захворювання мінімальний і маска не потрібна.

Нагадаємо, таксисти в Харкові заламали дикі ціни, городяни оніміли від нахабства, - "бажаємо удачі в метро".

Як повідомляв Знай.иа, львів'ян залишили без зарплат в розпал карантину - ні грошей, ні гречки.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Знай.иа писав, Комаровський дав цінні поради батькам на час коронавіруса - прогулянки, безпека та імунітет.