Президент України Володимир Зеленський знову виступив із зверненням до українців. Зазначимо, що в період пандемії коронавіруса гарант так часто звертається до свого народу, що деякі навіть жартують: звернення президента стали щоденним заходом.

У своєму зверненні, президент озвучив вже відому офіційну статистику зараження коронавірусом по Україні - 14 людина заразилася коронавірусом, 2 померло.

Звернення Володимира Зеленського щодо протидії коронавірусу.

Президент України доповів про ситуацію щодо протидії коронавірусу, повідомивши, що станом на ранок 18 березня в країні зафіксовано 14 випадків захворювання на COVID-19. Володимир Зеленський зазначив, що в нас вірус поширюється не так швидко, як у Європі, принагідно закликавши не вірити фейкам і використовувати інформацію лише з офіційних джерел – сторінок МОЗу, уряду, Верховної Ради та Офісу Президента України. Крім того, Глава держави нагадав, що для підготовки учнів до ЗНО запущено щоденні трансляції онлайн-уроків. Їх можна переглянути на телеканалі «Рада», а також знайти на YouTube-каналі Міністерства освіти і науки України: http://bit.ly/33uKwus Насамкінець Президент вкотре закликав усіх українців без зайвої потреби не виходити на вулицю, порадивши низку цікавих Інтернет-ресурсів із віртуальними турами українськими музеями. Зокрема: • віртуальні тури музеями просто неба: http://bit.ly/2U1qHHZ • 25 музеїв Львівщини, які можна відвідати онлайн: http://bit.ly/392wqkO • віртуальні екскурсії понад 20 музеями всієї України: http://bit.ly/3d9XTEG Переглянути це відео з субтитрами: http://bit.ly/3a23MBS

Geplaatst door Офіс Президента України op Woensdag 18 maart 2020

Також Володимир Олександрович торкнувся теми повернення українців з-за кордону (у тому числі з охопленої пандемією Європи) на батьківщину.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Розповів про процес повернення українців з-за кордону на батьківщину. Сьогодні - 57 авіарейсів, які повертають додому 11,5 тис. українців. Серед них - ті, хто застрягли в Австрії (все) і на Шрі-Ланці (частина). Обіцяє, що всі решта будуть вдома до кінця дня.

Розповів, що транспорт для стратегічний підприємств є. Він доставляє службовців. Органи влади, охорони здоров'я, магазини продуктів, аптеки, АЗС працюють. Також продовжать працювати банки.

Закликав не займатися самолікуванням і при симптомах ГРЗ та застуду - залишатися вдома і звертатися до сімейного лікаря. Літнім - без зайвої необхідності не виходити на вулицю.

Пообіцяв, що з 1 квітня Кабмін буде готовий виплатити додаткову 1000 грн всім, у кого пенсія - менш 5000 грн. А з 1 травня анонсував індексацію пенсій.