За 4 дні в Україну з Єгипту вдалося доставити більше 15 тисяч співвітчизників, які "застрягли" в далекій країні через карантин.

Про це повідомив посол у Єгипті Євген Микитенко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За соловами дипломата, ще 15 березня в Єгипті відпочивало понад 30 тисяч туристів з України, а станом на ранок 19 березня в Україну вдалося доставити понад половину з них.

"За нашими підрахунками, в Шарм-еш-Шейху залишається близько 12 тисяч українців, у Хургаді – 2 тисячі 300 наших громадян. Усі вони здорові і чекають своїх рейсів. Сьогодні ми очікуємо близько 10–12 рейсів на Шарм, три-чотири рейси будуть на Хургаду", – розповів посол.

Він додав, що двоє українців "перебували кілька днів у лікарні, була підозра на наявність коронавірусу, але не підтвердилася ця підозра, і вони відлітатимуть в Україну".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Також Микитенко повідомив, що в кількох готелях Єгипту, закритих на карантин, перебувають 830 громадян України. За словами дипломата, усі вони здорові і впродовж найближчих двох днів будуть доправлені в Україну.

Єгипет оголосив про закриття свого повітряного простору для пасажирських літаків з 12:00 19 березня. Але українські дипломати отримали письмові запевнення єгипетської сторони, що це не стосуватиметься чартерів, які порожніми прилітатимуть до Єгипту, щоб забрати туристів на батьківщину.

Як повідомляв портал Знай.ua, медик київської лікарні розповіла, що насправді відбувається у клініках, куди масово госпіталізують людей з підозрою на коронавірус.