Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС) оголосила, що з 20 березня випустить на вулиці великих міст машини з гучномовцями. Ці автомобілі будуть курсувати по населених пунктах та інформувати жителів про актуальні рекомендації Міністерства охорони здоров'я у боротьбі проти коронавіруса COVID-19.

Інформація, яка буде звучати з динаміків, стандартна. Людям рекомендує утриматися від виходу на вулицю без крайньої необхідності. Також фахівці ДСНС проінформують про небезпеку відвідування місць великого скупчення людей (більше 10 осіб). При виході на вулицю необхідно надягати медичну маску і дотримувати дистанцію від інших людей не менше 2 метрів. Співробітники ДСНС закликатимуть людей допомогти своїм близьким, особливо літнім людям. Необхідно забезпечити їх продуктами і ліками, щоб їм не довелося виходити на вулицю.

Такий крок від ДСНС з одного боку виглядає дивним, оскільки ці відомості вже лунають скрізь, де тільки можна. Однак судячи з фотографій громадського транспорту в перший день після закриття метрополітену в Києві, далеко не всі мають намір дотримуватися карантинний режим. Можливо, рішення про додаткове інформування населення було прийнято як раз із-за того, що люди активно порушують рекомендації уряду та Моз.

Нагадаємо, Лукашенко вирішив "прикольнутися" і налякав коронавірусом генсека ОДКБ.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Зеленського розповіли, як пенсіонерам уникнути смертей від коронавірус відео.

Також "Знай.uа" писав, "Коронавірус - спусковий гачок глобальної кризи", - експерт розповів про колапс, який чекає українців.